lauantai 6. huhtikuuta 2013

Terveelliset banaanipannukakut

terveelliset banaanipannukakut

Viikonlopun kunniaksi piti väsätä jotain kivaa aamupalaa ja tuloksena oli banaanipannukakut, jotka on tehty vain banaanista, kananmunasta ja spelttijauhoista. Eli kyseessä on aika terveelliset banaanipannarit, jonka ansiosta päälle voi lorauttaa aimo annoksen vaahterasiirappia.terveelliset banaanipannukakutNämä banaanipannarit olivat kyllä täydellisiä lauantai-aamupäivään. Eilen me juhlittiin kaveriporukalla ihanan Amyn synttäreita ja tanssiminen uuvuttikin niin paljon, että tänään pitikin nukkua pitkään ;). Jep, tanssiminen se syypää oli ot not. Kun mä vihdoin heräsin, lähdin ulos vähän käppäilemään, koska aurinko paistoi niin houkuttelevasti. Tällä reissulla näin myös ensimmäiset kukat, jotka ovat puskeneet esiin maasta! Kyllä se kevät ja kesä taitavat vihdoin saapua. Kävelyn jälkeen olikin luvassa kunnon aamupala ja voi että se maistui hyvältä.Näihin banaanipannukakkuihin voi muuten käyttää hyvin sellaset vähän mustuneet banaanit. Ne on suorastaan täydellisiä tähän, koska ne on makeampia kuin sellaset vihertävät banaanit.
terveelliset banaanipannukakut

Banaanipannukakut (kahdelle)

2 banaania
2 kananmunaa
2 reilua ruokalusikallista spelttijauhoja
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl kanelia

Paistamiseen:
kookosöljyä

Päälle:
vaahterasiirappia
marjoja
tomusokeria

1. Muussaa banaanit kulhossa tasaiseksi mössöksi
2. Lisää mukaan kananmunat, jauhot ja mausteet ja sekoita tasaiseksi
3. Paista pannulla kookosöljyssä


Nyt illalla olisi tarkoitus mennä kokeilemaan Teurastamon Kellohallia mun lähestyvien synttäreiden kunniaksi. Meitsillä tulee 25 vuotta linssiin 14.4. IIK!

Aivan mahtavaa viikonloppua teille kaikille!

4 kommenttia:

  1. Aika herkun näkösiä ja varppii makusiaki, banaani o mun lempparihetelmä. Tänä aamuna meilläki paistettii amerikkalaisia pannukakkuja, joihin siipaloin banaania, pikku lorraus vaaliaa siirappia päälle ja kuppi kuumaa kahavia, aamu alako mukavasti.

    Päivällä oikeestaan kaikki mun kokkaushommat meni vaa vähä sinne päin, pikkusen harmitti tuntikausien homma ja sitte tulos o mitä o, plaah... saaristolaislimput oli vähä kumisia, kermapotut iha omituisia, paahtopaisti oli sitkasta... ainut mikä onnistu, ni oli salaattikastike, se oli kyllä väriltää, koostumukseltaa ja maultaa oikeenki mainio, nimensä verone eli Taivaalline salaattikastike :D

    Viime viikonloppuna testasin niitä Pastel de nata-jutskia, kiisseli oli iha loistavan makune, mutta mulla ei ollu valamista voitaikinaa ja sattuin valitteen tosi huonon reseptin, joka oli iha kamalaa kovvaa koppuraa, ni meni seki nautinto iha pilalle :/ Noh, joskus onneksi keitokset onnistuu, ni jaksaa jatkaa harjotuksia :D

    Mukavaa lauantaita Heidi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Mä kyllä tiedän tunteen, kun keittiössä hommat menee pieleen. Se on maailman ärsyttävin tunne!! Silloin haluaisi vain heittää hanskat tiskiin ja karjua tosi lujaa... mutta aina sitä palaa mielellään keittiön puolelle, vaikka epäonnistumisia tulee ja ainakin niistä epäonnistumisista oppii jotain - aina välillä ainakin! ;)

      Joo, se pastel de natan kiisseli on tosi hyvää! sitä voisi vaan lapioida suuhun:D

      Poista
  2. Ihania mansikoita, tulee kesä jo mieleen :) Ois kans tarkotus testailla näitä banaanilettuja, kun niin moni niitä hehkuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niitä on monessa paikassa hehkutettu nyt viimeaikoina!:) Mun oli pakko ostaa mansikoita kaupasta, kun kerrankin löytyi sellaisia täysin punaisia yksilöitä (aivan liian usein ulkomaalaiset mansikat on isoja, mutta puoleksi raakoja) ja niissä oli jopa hitusen makua!:D En malta odottaa, että kotimaisia mansikoita tulee myyntiin, koska ne on parhautta!

      Poista