torstai 18. huhtikuuta 2013

Mehulinko in action: Appelsiini-porkkanamehu

Appelsiini-porkkanamehu

Sain tosiaan synttärilahjaksi mehulingon, josta olin jo tovin haaveillut. Voitte vain kuvitella minkälanen hymy kasvoilleni ilmaatui, kun huomasin, että paketista paljastui mehulinko. Voi sitä onnen päivää!:) Tämä on kyllä todella tervetullut kapistus, koska mulla on monenlaisia paheita, jotka eivät ole sitä terveellisimpää sorttia, kuten suklaa, irtokarkit, viini, juustot, leivokset ja lista vaan jatkuu...
Appelsiini-porkkanamehuMehulinko on päässyt nyt testattavaksi ja olen enemmän kuin innoissani kokeilemassa erilaisia mehureseptejä. Nämä terveyspommimehut ovatkin nyt enemmän kuin tervetulleita, koska muhun iski joku kunnon kevätflunssa. Olen ollut kotona tiistaista asti ja eilen kävin lääkärissä ja lääkäri määräsi antibioottikuurin poskiontelontulehdukseen sekä muita lääkkeitä tukkoisuuteen ja loppuviikon sairaslomaa. No parempi, että sairastan nyt enkä esim. vappuna tai Edinburghin matkalla.Lähdin testaamaan mehulinkoa perinteisellä appelsiini-porkkanamehulla, johon lisäsin palan inkivääriä, koska olen kuullut sen helpottavat nivelvaivoja ja mun polvi on vähän reistailevaa sorttia... Mietin mehua tehdessäni, että pitäisi käydä apteekista ostamasta Gefilus maitohappobakteereita, niin silloin tästä appelsiini-porkkanamehusta tulisi oikea terveyspommi, joka hemmottelisi koko kehoa! Myös muut terveelliset lisäravinteet, kuten vehnäoras, hamppu, maca-jauhe ja spirulina voisivat tuoda kivasti lisäboostia mehuihin.
Bosch mehulinko
Tämä Boschin mehulinko on todella helppokäyttöinen ja vääntöäkin siinä on suorastaan enemmän kuin kunnon amerikanraudassa! Porkkanat, inkivääri ja appelsiinit muuttuivat mehuksi aivan hetkessä. 

Bosch mehulinko

Tässä mehulingossa on tuollainen kätevä nokka, josta se mehu tulee ulos. Mukana tuli myös kannu, jonka saa "yhdistettyä" tuohon nokkaan ja mehu valuu sinne sitten todella kätevästi ilman roiskeita.

Bosch mehulinko
Mukana tullut pieni kannu on todella kätevä myös sen takia, että jos mehua ei tule kokonaan juotua aivan heti, niin sen voi laittaa jääkaappiin tuossa kannussa (HUOM! mehun vitamiinit eivät säily kauaa, joten se kannattaa juoda mahdollisimman pian sen teon jälkeen). Onneksi kannu on sen verran pieni, että se mahtuu myös meidän minimaaliseen jääkaappiin. Etsinnässä on kyllä isompi jääkaappi, mutta meidän keittiön mitat ovat sellaiset, että siihen ei mahdu ihan mikä tahansa jenkkikaappi. ARGH!

Bosch mehulinkoAppelsiini-porkkanamehu (kahdelle)
2 porkkanaa
3 appelsiinia
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä

1. Pese porkkanat ja leikkaa kanta pois
2. Kuori appelsiinit
3. Pese pala inkivääriä
4. Laita ainekset mehulinkoon ja surrauta mehu

Nauti mehu mahdollisimman pian, jotta saat siitä kaikki vitamiinit!

Appelsiini-porkkanamehu
Oletteko te kokeilleet tehdä mehua mehulingolla? Jos olette, niin mikä on teidän lempparimehu?


5 kommenttia:

  1. Taivaallisen väristä mehua! Nam! :) En omista mehulinkoa, mutta olisihan tuo hauska kokeilla erilaisia omia sekoituksia.

    Mun blogissa ois sulle haaste, jos innostut :)

    VastaaPoista
  2. Moi Heidi! Löysin sun blogin etsiresepti.fi sivujen kautta. Olen tehnyt omenamehua mehulingolla ja pelästyin, kun kirjoitit vitamiinien häviävän nopeasti mehusta :/ Voisitko kertoa asiasta enemmän?? Olen omassa blogissa kysellytkin josko joku tietäisi asiasta enemmän.
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/omenamehua-mehulingolla.html
    Terv.Taru

    VastaaPoista
  3. Mulla on kans Boschin mehulinko. Tein tänään porkkanamehua ja pelkkä porkkana ei oikein hyvälle maistunut mehuna. Blogissakin hieman pohdiskelin, että mikä kävisi porkkanan kanssa ja mietin ainakin omenaa ja erilaisia sitrushedelmiä.

    Mies on tehnyt omena-päärynämehua ja se on ollut tosi hyvää.

    VastaaPoista
  4. Hyvää mehua tulee iso kupillinen kahdesta omenasta ja yhdestä porkkanasta. Appelsiini oli pettymys, mutta saattaa olla itse raaka-aineessa vika.

    VastaaPoista
  5. Porkkana ja varsiselleri on hyvä yhdistelmä

    VastaaPoista