torstai 11. huhtikuuta 2013

Suunnitelmissa matka Edinburghiin

Edinburgh map
Kuva lainattu täältä.
Nyt olisi teidän apu tarpeen! Olen lähdössä toukokuun alussa Edinburgiin noin viikon matkalle ja haluaisinkin kuulla, jos jollain teistä olisi antaa vinkkejä mitä tehdä, mitä nähdä sekä mitä ja missä syödä Edinburgissa.

Itselleni tämä on ensimmäinen reissu Skotlantiin ja vasta toinen kerta Isoon-Britanniaan. Käväisin Lontoossa viime syksynä siskoni kanssa ja se oli aivan huippu reissu. Me käytiin muun muassa Camdenin markkinoilla ja ihastuttiin paikkaan ihan totaalisesti.

Edinburgh
www.edinburgh.org
Edinburghissa toivon pääseväni vierailemaan paikallisissa pubeissa ja tietenkin viskitislaamoissa!! Oo ihan täpinöissäni tästä! Unelmien täyttymys olisi päästä Islayn saarelle maistelemaan maailman kuuluja mallasviskejä. Ongelma on vaan se, että Edinburhin ja Islayn välissä on hiukan välimatkaa. Jos jollain on vinkkejä, miten tämä välimatka kannattaisi taittaa, niin kerro ihmeessä!

Edinburgh
www.edinburgh.org
Tottakai haluan päästä myös näkemään Edinburhin kuuluisat linnat! Olisi myös hauska ottaa osaa opastetulle kummituskierrokselle. Olisin varmaan pissat housussa koko kierroksen ajan, koska olen aikamoinen pelkuri nykyään. Toimin hyvänä erikoistehosteena leffateattereissa, koska monet säikähtää mun kiljumista :D Valitettavasti saatan myös kiljaista jossain aivan typerissä kohdissakin, joten lefaseura ei ole aina ihan mielissään mun taipumuksesta...

Koska Skotlanti on nummialuetta, mä haluan päästä vaeltamaan näissä satumaisissa maisemissa, jotka on kuvattu aika perinpohjin Brontën sisarusten kirjoissa. Yes, i'm a big fan! Brontën kirjoissa ne nummialueet taisi kuitenkin olla Englannin, mutta varmasti Edinburghin maisemat ovat yhtä hienoja. Viimeisimmässä Bondissa nämä Skotlannin ylämaat oli muuten esitelty aivan upeasti ja siitä tulikin vielä kovempi hinku lähteä käymään Skotlannissa.

Edinburgh
www.edinburgh.org


Ruokapuolelta odotan erityisesti haggista, joka on paikallinen kansallisruoka. Olen kuullut, että Edinburghin ravintolatarjontaa on kehuttu paljon ja sen takia olenkin hyvin innoissani matkasta. Kuten ehkä tiedätte, olen aina valmis syömään ja mun napa vetää paljon ruokaa! Pieni vaellus Skotlannin nummilla tulee tarpeeseen jossain vaiheessa viikkoa!;)

On kyllä ihana päästä taas pian reissuun, koska viime matkasta on jo vierähtänyt tovi. Kävin Thaimaassa viime marraskuussa ja täältä voit lukea kokemuksia esimerkiksi Thaimaan ruokamarkkinoilta.

Kaikenlaiset vinkit Edinburghiin ja sen lähitienoseen ovat more that welcome!

3 kommenttia:

 1. Suosittelen Ghost Touria ehdottomasti! Meijän oppaalla oli ainakin niin ihana skottiaksentti että ihan senkin takia vaan kannattaa mennä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk! toi kuulostaa aivan liian kivalta. Mun sydämessä on paikka ihanille aksenteille :D Kiitos paljon vinkistä!:)

   Poista
 2. Olen näköjään uhrannut jopa yhden tunnisteen Edinburghille blogissani! Sieltä ei kyllä kamalasti vinkkejä löydy. Mutta siis, kansallismuseo kannattaa tsekata (ilmainen) ja yleisesti hortoilla pitkin Royal Mileä ja sen poikkikatuja. Royal Mileltä lähtevä Victoria Street on yksi ihanimmista kaduista mitä tiedän! Kävelkää Caltonin kukkulalle, sieltä on myös mukavat näkymät. Syökää Haggista, kuunnelkaa säkkipillien soittajia, ihailkaa kilttipukuisia miehiä ja nauttikaa :) Edinburgh on ihana!

  VastaaPoista