sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Sushisalaatti

Mä rakastan erilaisia salaatteja ja niitä tuleekin syötyä monta kertaa viikossa. Salaatteja tulee syötyä myös ihan senkin takia, että jonkinlainen rantakunto pysyisi päällä kaiken herkuttelun lomassa. Tietty salaateista saa paljon hyviä vitamiineja, joten kehokin tykkää.

Tämä oli tällainen lämppäys itse aiheeseen eli sushisalaattiin. Mä rakastan sushia ja siksi päätinkin yhdistää kaksi rakkauden kohdettani ja tuloksena oli sushisalaatti.

Sushisalaatti (kahdelle)

friseesalaattia
avokado
kurkkua
sokeriherneitä
retiisejä
0,5-1 dl riisiä keitettynä
150-200g lohta
ravun pyrstöjä
seesaminsiemeniä
sokeriliemeen säilöttyjä inkiväärin palasia

Wasabikastike

1/2 sitruunaa
ripaus suolaa
Puolet wasabituubin sisällöstä n. 20g
0,5 dl oliiviöljyä


1. Purista sitruunasta mehu, lisää wasabi ja suola. Sekoita oikein ärhäkästi.
2. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispaten.

Tämän salaatin tekeminen on tosi helppoa - ei mitään rakettitiedettä!;) Tähän sushisalaattiin voi laittaa juuri niitä aineksia, mitä ite haluaa - sitä voikin lähteä tekemään omien lempparisushien pohjalta. Sushisalaatin tekemiseen kuuluu vaan hiukan pilkkomista, riisin keittämistä ja lohen viipaloimista. You can do it! Wasabikastike on tämän sushisalaatin sielu ja sitä saakin lorauttaa salaatin päälle ihan runsaasti.


Tämä viikonloppu on ollut aivan huippu: aurinko on paistanut, oon päässyt näkemään kavereita, kävin kampaajalla ja nyt on uusi freessi tukka. Käytiin eilen pyörähtämässä Porvoon yössä kavereiden kanssa ja tänään onkin sitten nautittu auringosta ja otettu iisisti. 

Tuleva työviikko tulee olemaan vajaa mulle, koska lähden torstai-iltana Pohjois-Pohjanmaalle tätini häihin! Eli ensi viikonloppuna on häähumua ilmassa ihan toden teolla, kun naapurissa Madde saa unelmiensa miehen ja niin myös meidän Päve! Mä olen lupautunut hovikuvaajaksi näihin tätini häihin ja nyt jo vähän jännittääkin, että miten ne kuvat tulee onnistumaan. Iik!

Huippua viikkoa kaikille!:)

1 kommentti:

  1. Nam näyttääpä niin herkulliselta. Taidan tehdä tätä ensi viikolla. Itsekkin tykkää kovasti syödä salaatteja, mutta joskus mielikuvitus loppuu ja samanlaista salaattia tulee syötyä kerta toisensa perään.

    VastaaPoista