torstai 21. maaliskuuta 2013

Terveelliset rahkapannarit

rahkapannarit
Kokeilin jonkin aikaa sitten rahkapannareita ja minun täytyy sanoa, että vihdoinkin! Ystäväni Linda on pitkään toitottanut rahkapannareiden puolesta ja pääsin myös maistamaan näitä herkkuja ihan tajuttoman ihanalla brunssilla, jonka tämä samainen naikkonen oli järkännyt.  

rahkapannarit
Tämä brunssi muutti kaiken. Tein heti seuraavana viikonloppuna näitä rahkapannareita itse, koska ne on pirun hyviä ja niitä voi vetää naamaan hyvällä omallatunnolla. Ne myös pitää nälän poissa suorastaan ikuisuuden. 

Koska eihän me ihan täysin terveysintoilijoiksi voida muuttua, niin päälle tietty vaahterasiirappia ja tomusokeria marjojen kaveriksi, nam!

Rahkapannarit (kahdelle)

1 prk maitorahkaa
2-3 munaa
3 rkl spelttijauhoja (kukkurallisia)
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

voita paistamiseen

Rahkapannareiden päälle:
marjoja
vaahterasiirappia
tomusokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan kohota noin kymmenen minuuttia. Paista kaksi pannaria samaan aikaan pannulla. Tarjoile marjojen tai hillon kanssa.

Ihanaa, että huomenna on perjantai! Viikot menee kyllä sellaista vauhtia, että ei mitään järkeä. Olin muuten viime viikolla Helsinki Food Companyn tiloissa kokkailemassa duunini kautta. Me tehtiin siellä erilaisia tapas-tyylisiä ruokia, jotka oli herkullisia. Täytyy sanoa, että Helsinki Food Companyn mimmit oli ihan huippuja ja niiden duuni ehkä paras ikinä! Mun on tarkoitus esitellä tuolta reissulta mukaan tarttuneita reseptejä myös täällä blogin puolella jossain vaiheessa eli stay tuned;

2 kommenttia: