sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Valkosuklaa-macadamia keksit

Valkosuklaa-macadamian keksit

valkosuklaa-macadamian keksit

Mun all time lempparikeksi on valkosuklaa-macadamia cookie. Se on vaan niin täydellinen rakkauspakkaus! Rakastuin näihin kekseihin vuosia sitten, niinkin romanttisessa paikassa kuin Subwayssa. Oujee! Jotain erikoista näissä valkosuklaa-macadamia kekseissä on, koska näiden voittanutta ei vaan ole ja tuskin tulee koskaan olemaan.

valkosuklaa macadamian keksit
Päätin tehdä näitä herkkuja itselleni, koska viime aikoina on ollut aika haipakkaa niin duunin kuin muun elämän osalta (muu elämä tarkoittaa tässä valitettavasti opparia, jonka parissa meitsi on viettänyt nytkin lähes koko viikonlopun!), joten valkosuklaa-macadamia keksit ovat erittäin sallittu piristys kaiken tämän kiireen keskelle. Eikö vain?:)


Valkosuklaa-macadamia keksit (n.24 kpl)

3 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
200g pehmeää voita
1 1/2 dl ruokokidesokeria
kananmuna
200g valkosuklaata
n. 150 g macadamiapähkinöitä

1. Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola
2. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi ja sekoita mukaan myös kananmuna
3. Lisää kuivataineet mukaan kolmessa osassa rauhallisesti vatkaten
4. Lisää pähkinät ja suklaa mukaan kädella tai puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että ne sekoittuvat tasaisesti mukaan
5. Laita taikina hetkeksi viileään
6. Muotoile taikinasta palleroita, jotka ovat halkaisijaltaan noin pari senttiä ja asettele ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paina palleroita hiukan lyttyyn etusormillasi
7. Paista keksejä 175 asteessa noin 10-20 min tai kunnes keksit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin


Macadamiapähkinöitä ei löydy ihan jokaisesta kulmakaupasta, mutta ainakin Stockmannilta näitä löytyy irtotavarana.


1 kommentti:

  1. Suosittelen kaikille! Oli ihan super hyviä!:)

    VastaaPoista