torstai 28. maaliskuuta 2013

Hedelmäinen Kungfu Girl

Kungfu Girl
Kungfu Girl on mun yksi tämän hetken lemppariviineistä. Kyseessä on Jenkkilästä kotoisin oleva Riesling, joka on ihanan kevyttä ja hedelmäistä. Viini sopii täydellisesti itämaisen ruoan kanssa ja itse tarjosinkin tätä itämaistyylisen lohen kanssa.

Kungfu Girl
Tämä viini on saanut paljon hypetystä osakseen ja se valittiin myös Viinilehden vuoden 2012 viiniksi eli kyseessä ei ole ihan mikä tahansa Riesling-rypäleestä puristettu mehu. Myös useiden blogien puolella tämä Kungfu Girl on nostettu hyvin esiin ja sitä kautta taisin itsekin kuulla ensimmäistä kertaa tästä viime vuoden puolella. Jos et heti halua rynnätä ostamaan kokonaista pulloa, niin ainakin ravintola Putte's Helsingissä tarjoilee tätä viiniä, joten sinne vaan kokeilemaan. Sinne kannattaa suunnata myös kivan sisustuksen takia!

Kungfu Girl
Viinilehden sivuilla tätä kuvailtiin näin: Avoin, kypsän hedelmäinen ja puhdaspiirteinen tuoksu. Tuoksu on hyvin syvä ja monivivahteinen – vaikkakin herkkäluonteinen. Siinä on persikan kiveä, tuoretta aprikoosia, hentoa hunajaa ja limeä. Lähes kuiva maku täyttää aromeiltaan tuoksua myötäilevällä hedelmäisyydellä suun. Siinä on lisäksi aistittavissa kypsää punaista omenaa ja lähes hillottua päärynää. Suunmyötäinen maku saa ryhtiä aromeiltaan sitruunankuorta muistuttavasta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää pitkän, veden kielelle nostattavan, kukkaisen ja hieman mausteisen, intensiivisen jälkimaun.

Eikö kuulostakin herkulliselta? Mä haluaisin päästä jollekin viinitilalle, jossa pääsisi perehtymään viinin valmistusprosessiin ja näkisi kaikki ne välivaiheet. Olisi niin kiva kuulla, miten tällainen upea vivahteikas viini saadaan aikaan.  
Kungfu Girl
Nyt aloitan pääsiäisloman vieton ihan virallisesti ja alan katsomaan leffaa ja mussuttamaan karkkia! PARHAUTTA kiireisen työviikon jälkeen.


Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille ja toivottavasti se on (suklaa)munarikas!;)1 kommentti: