tiistai 19. helmikuuta 2013

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeitto
Kylmiä päiviä lämmittää aivan täydellisesti tomaatti-vuohenjuustokeitto, joka saa hiukan potkua myös chilistä. Ootte ehkä huomanneetkin, että olen aikamonen sosekeittofani, kuten feta-punajuurikeitto ja itämainen bataattikeitto saattavat kertoa.

Tomaatti-vuohenjuustokeitto on mun mielestä täydellisin tomaattikeitto, mitä voi olla! Vuohenjuusto täydentää tomaatin sekä muiden kasvisten makua aivan täydellisesti! Muy bueno!

Tomaatti-vuohenjuustokeitto





Mä tein tämän tomaattikeiton sillä tavalla, että paahdoin kasviksia uunissa. Se tuo tosi kivaa makua keittoon.

Tomaatti-vuohenjuustokeitto (3-4 henkilölle, riippuen kuinka nälkäisiä yksilöitä on kyseessä)

5-6 tomaattia
2 porkkanaa
2 punaista paprikaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 prk kuorittuja tomaatin lohkoja
2 dl ruokakermaa
1-2 dl vettä (tai sen mukaan, miten paksua keittoa haluat)
1 pötkö vuohenjuustoa
oliiviöljyä
1 rkl savupaprikajauhetta tai normaalia paprikajauhetta
1 tl sokeria
chiliä
timjamia
suolaa
pippuria

Koristeluun:
pinjansiemeniä
basilikaa

1. Halkaise tomaatit, kuori porkkanat ja pilko ne pienemmiksi paloiksi, pilko paprika ja sipuli neljään osaan. Laita kasvikset uunipellille ja lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ja sirottele suolaa. Lisää myös valkosipulit mukaan pellille
2. Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa noin tunteroinen tai kunnes kasvikset ovat saaneet kivasti väriä
3. Ota kasvikset uunista. Soseuta paahdetut kasvikset, purkkitomaatit ja vuohenjuusto tasaiseksi soseeksi joko blenderillä tai sauvasekoittimella.
4. Kaada sose kattilaan lisää  mukaan kerma, vesi ja mausteet. Anna hautua noin 15 min ja nauti.


Toivottavasti kaikkien viikko on alkanut hyvin!:)

10 kommenttia:

  1. Nom! Koska mä saan tulla sun luo syömään? ;) //vanukas.....

    VastaaPoista
  2. Uuh, herkullisen näköstä, ei oo sosekeittojen voittanutta. En enne niistä perustanu, löysin ne oikiastaa vasta sitte, ku innostuin kunnolla kokkailuista ja niistä saa iha älyttömän hyvän alakuruuan, tosi on tullu tehtyä joskus muutenki. Ja ah, vuohenjuusto, slurps... se o niinku piste iin päälle <3 Paitsi niistä kovakuorisista juustoista en tykkää, se kertakaikkiaa jää mun kitalakkeen kiinni, mutta onneksi o niitä jokka o kokonaa pehemeitä... Mukavaa viikkua Heidi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sosekeitot passaa tosi hyvin myös alkuruoaksi! Joo, todellakin vuohenjuusto on tässä kuin piste i:n päälle!:)

      Poista
  3. looks absolutely delicious!:)

    VastaaPoista
  4. Jep, tykkään myös vuohenjuusto antamasta mausta normi tomaattikeittoon!:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se toimii lähes kaiken kanssa!:) Se on tosi hyvää sulatettuna leivän päälle yms..

      Poista
  5. Ihanan kuulonen ohje!! Oon ite käyttäny paksua balsamicoa mausteena samantapaisissa keitoissa, ja sit jos on vielä tuoretta basilikaa ni uumama!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paksu balsamico kuulostaa täydelliseltä mausteelta ja se tuo varmasti kivasti hapokkuutta keittoon:) mä oon yrittänyt metsästää sellasta paksua balsamicoa jo tovin, mutta ei ole onnistanut. Sellaiset ohuet lirut tekee vaan vihaiseksi:D voitko suositella jotain balsamico merkkiä?:)

      Poista