maanantai 25. helmikuuta 2013

Shanghai Cowboy

Shanghai Cowboy avasi uuden isomman ravintolan Annankatu 10, vanhan kunnon Motelletin tiloihin, jonka tanssilattialla on tullut jorattua kerta jos toinenkin. En koskaan päässyt kokeilemaan Unioninkadulla sijainnutta Shanghai Cowboyta, mutta nyt olen käynyt jo kahdesti tässä uudessa ja isommassa ravintolassa, vaikka se avattiin vasta tämän kuun alussa.

Shanghai Cowboy
Syy ihastumiseeni on paikan fiilis sekä tietysti myös herkullinen ruoka, joka on myös verrattain edullista. Ruoka on meksikolaista, mutta siihen on yhdistetty hauskalla tavalla myös muita ruokakulttuureita. Kyseessä on siis jonkinlainen fuusiokeittiö ja mun mielestä erityisen hyvä sellainen. Siellä saa yhden jos toisenkin ahaa-elämyksen siitä, kuinka toisistaan täysin poikkeavia aineksia voi yhdistää todella hauskalla tavalla.

Shanghai Cowboy

Shanghai Cowboy
Alkupalaksi otin Mahi Mahi Sashimi with cucumber salsa, avocado, ginger sesame soy and cilantro. Se oli hyvää ja annoksen omaleimaisuus ilahdutti. Täytyy kuitenkin sanoa, että pieni annoskateus iski, kun seuralaisella oli lautasellaan Prawn Tostada with avocado, lime mayonnaise, pico de gallo and piri, joka oli ihanan täyteläistä ja mausteista..nam!


Shanghai Cowboy

Aikaisemmalla kerralla otin alkupalaksi Reindeer Tartar on flat bread with radish, pineapple, siracha and oregan. Annos sisälsi neljä pientä leipää (muistutti vaaleaa näkkäriä tai hiukan kovettunutta rieskaa), joiden päällä oli herkullinen porosta tehty täyte sekä muista yllä mainituista. Tämä alkupala oli sen verran iso, että sen pystyy hyvin jakamaan kaverin kanssa, kuten me ihanaisen Iran kanssa tehtiin.

Shanghai Cowboy
Pääruoaksi otin tacoja pienen epäröinnin jälkeen, koska niiden syöminen tuntuu aina olevan niin vaikeaa ja sottaista! Sitä ei oikein tiedä, että miten päin sitä olisi, jotta täytteet ei valuisi ulos. Onneksi selvisin hommasta lähes kunnioitettavasti. Tärkeintä oli se, että nämä tacot olivat ihan pirun hyviä! Annoksen nimi oli Habanero Beef Taco with banana chilli corn, vanilla butter bean, salsa and cilantro ja kaikki ainekset toimi niin täydellisesti yhteen. Tacon pohjalla ollut vanilla butter bean oli täydellisen pehmeää ja se tasapainoitti täydellisesti lihan mausteisuutta.

Shanghai Cowboy

Mutta nyt siihen fiilikseen. Shanghai Cowboyssa on sellanen ihanan rento ja välitön tunnelma, vaikka ympärillä on hirveä härdelli. Se on vaan jotenkin niin kotoisa, vaikka niin moni asia soti sitä vastaan.

Ravintola on todella tyylikkäästi sisustettu: samaan aikaan pelkistetty, mutta silti tosi näyttävä isoine maalauksineen ja peileineen. I like!

Shanghai Cowboy

Shanghai Cowboyn henkilökunta oli todella mukavaa ja niillä oli tosi mukava meininki koko ajan, vaikka kova kiire vaivasi. Laskua saimme odottaa yli puolituntia, mutta se voidaan kuitenkin antaa anteeksi, koska kyseessä oli ystävänpäivä ja paikka oli ääriään myöten täynnä. Siis ihan oikeesti täynnä. Monet ihmiset joutu odottamaan tiskillä pitkään, että pääsivät pöytään, vaikka heillä oli pöytävaraukset.

Laskut kannattaa myös tarkistaa hyvin (erityisesti kiireisinä aikoina), jotta maksaa vain siitä, mitä on syönyt ja juonut. Meille tuotiin eka väärä lasku, mutta onneksi homma selvisi tosi nopeasti.

Suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan tätä paikkaa. Shanghai Cowboyssa yhdistyy hyvä ruoka, mutkaton ilmapiiri ja sellanen fiilis, joka nostaa hymyn huulille. Ihanaa, että tällainen paikka löytyy Helsingistä.
Mainitsinko vielä, että siellä on myös todella hyvä drinkkilista. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti