keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lämmin halloumi-papusalaatti

Lämmin halloumi-papusalaatti

Viikot menee kyllä sellaista vauhtia tällä hetkellä, että ei mitään järkeä! Sen takia välillä on ihana syödä jotain tosi simppeliä ja nopeaa ruokaa iltaisin, jotta kerkeäisi tekemään jotain vielä työpäivänkin jälkeen. Lämmin halloumi-papusalaatti on noussut yhdeksi mun suosikkisalaatiksi tässä talven aikana, koska se on niin helppo ja nopea tehdä. Iso plussa on myös se, että se on lämmin. Aah, se on kyllä aikamoinen taikasana näillä ilmoilla.

Tämä lämmin halloumisalaatti on vähän kuin se lämmin viltti, jonka väliin voi tyytyväisenä kääriytyä katsomaan telkkaria ja unohtaa ympäröivän maailman. Aikamoiset lupaukset salaatille, muttä tämä vaan toimii ja tätä voi syödä vielä hyvällä omalla tunnolla!

Lämmin halloumi-papusalaatti
On muuten tärkeä muistaa keittää papuja tovi, koska keittämättömistä pavuista voi tulla vatsavaivoja. Ne ei sula vatsassa kovinkaan hyvin.

Lämmin halloumi-papusalaatti

Lämmin halloumi-papusalaatti (kahdelle)

1 pkt halloumia
vihreitä papuja
punainen paprika
keltainen paprika
salaattia
suolaa
pippuria
öljyä

1. Keita vihreitä papuja noin 8-10 minuuttia. Voit jättää ne hiukan rapeiksi. Valuta ylimääräinen veis pois
2. Kuutioi halloumi sekä pilko paprika
3. Paista halloumia, paprikaa ja papuja pannulla, niin että ne saavat hiukan väriä
4. Tarjoile salaatin kanssa ja mausta annos pippurilla ja suolalla sekä oliiviöljyllä ja balsamicolla

Mulla unohtui sipuli tästä annoksesta aivan kokonaan (En ymmärrä, miten ihmeessä se tapahtui!!), mutta sitä kannattaa paistaa pannulla halloumin ja paprikoiden kanssa.

Olen muuten vihdoin löytänyt aivan superhyvän balsamicon! Se on Rajamäen tumma balsamico. Mä voisin laittaa sitä jokaiseen ruokaan mausteeksi. Se on täydellisen paksua ja todella maukasta! Tästä lähtien lirubalsamicot jäävät kaupan hyllyille!;)

Onko teillä jotain suosikkeja lämpimien salaattien rintamalla?:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti