Parin viime vuoden aikana olen ihastunut punajuureen aivan täysin. Tai oikeastaan rakastunut, koska sitä voi käyttää aivan kaikessa: leivonnassa, salaateissa sekä tietty lämpimissä ruuissa! En tiedä onko olemassa toista yhtä monipuolista raaka-ainetta.
Tein jonkin aika sitten tällaisen herkullisen feta-punajuurisalaatin, johon tuli myös pinaatinlehtiä sekä pinjansiemeniä. Todella hyvää ja simppeliä.
Feta-punajuurisalaatti (yhdelle)
100g fetaa
2 pientä punajuurta
Kaksi kourallista lehtipinaattia
Pieni kourallinen pinjansiemeniä
1 tl rosmariinia
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä
1. Laita uuni 200 asteeseen
2. Pese punajuuret hyvin ja kuori ne, jos kuoretnäyttää huonoilta
3. Pilko punajuuret suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita punajuuret vuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta rosmariinilla sekä rouhi päälle myös mustapippuria ja suolaa
3. Paahda punajuuret uunissa n. 40 min
4. Huuhtele pinaatit hyvin ja asettele ne lautaselle
5. Paahda pinjansiemeniä pannulla ilman öljyä, niin että niihin tulee kaunis väri
6. Kun punajuuret ovat paahtuneet tarvittavan ajan, ota ne uunista ja anna niiden jäähtyä pari minuuttia.
7. Kaada punajuuret pinaattien päälle ja murenna niiden päälle feta sekä ripottele paahdetut pinjansiemenet annoksen päälle. Nauti!