maanantai 13. elokuuta 2012

Kesällä joka päivä on grillauspäivä


Nopea ja helppo grilliruoka pelastaa monta arkipäivää näin kesäisin, koska pelkkä ajatuskin sisällä syömisestä hirvittää. Siispä todella usein tulee tehtyä nopeat eväät ja suunnata grilli kainalossa kohti lähellä sijaitsevaa kalliota. Ei taida olla mitään ihanempaa kuin se, että voi nauttia ilta-auringosta ulkosalla nauttien samalla hyvää ruokaa ja juomaa!






























Tällä kertaa tarjolla oli superhelppo ja nopea tomaatti-fetasalaatti, tsatsikia, patonkia ja Chef Wotkinsin hyviä nakkeja, jotka taisi olla Sörkan nakki

Tsatsiki (4 hlö)

Puolet isosta kurkusta
2 valkosipulinkynttä
ruokalusikallinen hunajaa
1 tl pippuria
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
4 dl kreikkalaista jugurttia

1.Mittaa jugurtti kulhoon
2. Raasta kurkku ja purista siitä vedet siivilän läpi
3. Sekoita kurkkuraaste ja mausteet jugurttiin
4. Jos mahdollista, niin anna maistua ainakin tunnin verran jääkaapissa

Tomaatti-fetasalaatti (2 henkilölle isot annokset)

n. 200 g punaisia kirsikkatomaatteja
n. 150 g keltaisia tomaatteja
150 g fetaa
1 kesäpunasipuli
Kourallinen basilikan lehtiä
n. 10 Kalamata oliiveja

1. Halkaise kirsikkatomaatit ja viipaloi sipuli sekä sen varsi ohuiksi viipaleiksi
2. Muserra feta tomaattien ja sipulin joukkoon
3. Sekoita mukaan  myös oliivit ja basilikanlehdet
4. Kaada sekaan oliiviöljyä, balsamicoa ja rouhi salaatin päälle pippuria
5. Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin.

Rakastan kreikkalaista keittiötä yli kaiken, joten huomaan ottavani siitä vaikutteita vähän väliä varsinkin näin kesäisin! Tsatsiki ja feta ovat ainakin kovassa käytössä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti