tiistai 7. elokuuta 2012

Mansikka-halloumisalaatti

Teimme hyvän ystäväni kanssa yksi ilta mansikka-halloumisalaattia ja se oli superhyvää! Tämä kyseinen salaatti on juuri sitä täydellistä kesäruokaa, jota voisi syödä päivästä toiseen! En varmastikkaan ole ainoa, jolla halloumin kulutus kasvaa huippuunsa aina kesäisin ja sitä voisi syödä lähes päivittäin.
Voin varoittaa jo näin etukäteen, että tämä mansikka-halloumisalaatti on hyvin koukuttavaa. Itsekkin tein samaa salaattia jo muutaman päivän päästä uudestaan. Eihän sille voi mitään, jos joku ruoka on ihan persuleen hyvää! Sitä on vaan silloin saatava, eiko?


Mun mielestä on muuten ihanaa paistaa halloumit parilapannulla, koska silloin saa halloumeihin nuo kauniit raidat. Se on niin hassua, että kuinka yksi pieni asia saattaa vaikuttaa ruoan houkuttelevuuteen niin paljon. Tai ehkä olen vaan niin henkeen ja vereen grilliruoan ystävä, että kaikki grilliruokaa muistuttavan on pakko olla hyvää!

Mansikka-halloumisalaatti (2 hlö)

Salaattisekoitus
1 avomaankurkku
1 avocado
n. 200 g mansikoita
n. 200 g kirsikkatomaatteja
1 pkt halloumia
Balsamicoa
Oliiviöljyä
Mustapippuria

1. Huuhtele salaattisekoitus
2. Pilko kurkku, avocado, mansikat ja tomaatit ja lisää ne salaatin joukkoon.
3. Halkaise iso halloumipala kahtia tai useampaan osaan. Paista pannulla kunnes pinta saa väriä.
4. Kaada  mansikka-halloumisalaattiin ohuena nauhana balsamicoa sekä oliiviöljyä ja rouhi halloumin päälle vielä hiukan mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti