sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Minihampurilaiset

Kotihampparit on täydellistä sunnuntairuokaa, koska ne on helppo tehdä ja älyttömän hyviä! Ne on täydellinen yhdistelmä sunnuntain ruokaohjelmien kanssa, koska niitä ohjelmia ei vaan voi katsoa ilman omia herkkuja. Hyvä puoli on myös se, että niitä voi varioida ihan oman fiiliksen mukaan. Tällä kertaa luvassa oli ihan perinteiset hampparit ja niistä tuli miniversioita, koska tekemäni sämpylät olivat hiukan keskikokoa pienempiä. Ups.


Mun mielestä perinteisessä kotitekoisessa hampparissa tulisi aina olla sitä cheddar-hampurilaisjuustoa (tällä kertaa sitä ei valitettavasti ollut), tomaattia sekä maustekurkkuja. Tietty myös sipuli, ketsuppi, majoneesi ja salaatti kuuluvat myös mukaan. 

Mä tosiaan innostuin tekemään itse hampparisämpylöitä, koska en tykkää niistä kauppojen sämpylöistä. Näiden sämpylöiden teko onnistui todella helposti, vaikka käsilihakset olivat koetuksella taikinaa vaivatessa:) 
Hampurilaissämpylät

Tässä sämpylät valmistautuivat kohoamaan...

HampurilaissämpylätJa tässä ne ovat kohonneina.

Hampurilaissämpylöiden ohje löytyy täältä. Olen tehnyt samalla Helene Johanssonin ohjeella myös hot dog -sämpylöitä. Tällä ohjeella sämpylöistä tulee ihanan pehmeitä ja kuohkeita. Jos et halua tehdä pieniä sämpylöitä, niin jaa taikina noin 8 osaan, niin saat reilumman kokoisia sämpylöitä.

Nämä hampparisämpylät on todella näppäriä, koska niitä voi tehdä ison satsin kerrallaan ja laittaa osan sämpylöistä pakkaseen.

kotihampurilaisetMinihampurilaiset (kahdelle)

200 g jauhelihaa
tomaatti
1/2 sipuli
maustekurkkuja
salaattia
juustoa
ketsuppia
hampurilaismajoneesia
hampurilaissämpylöitä

1. Pyöritä jauhelihasta neljä pihviä ja paista ne pannulla. 
2. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle
3. Viipaloi sipuli, tomaatti ja revi salaatin lehtiä sopivan kokoisiksi paloiksi
4. Halkaise hampurilaissämpylä ja laita se paahtimeen
5. Kasaa hamppari itsellesi mieluisessa järjestyksessä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti