sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Aamiaisleipä

Viikonloppuaamut ovat ihania! En tiedä mitään ihanampaa kuin sen, että saa syödä rauhassa sekä nauttia siitä, että on saanut nukkua niin pitkään kuin huvittaa! Liian usein kuitenkin huomaan, että kello on yli kymmenen, kun herään. Mulla on erittäin hyvät unenlahjat ja voisin nukkua helposti pitkälle päivään ellei huono omatunto rupeaisi vaivaamaan...
Aamiasleipä
Tänä viikonloppuna päätin ottaa ihan rennosti, koska tuleva viikko tulee olemaan aika hektinen. Lauantai-ilta tulikin sitten vietettyä ihan rennoissa merkeissä leffaa katsellessa. Leffanaposteltavaksi tein ihanaa katkarapusalsaa, mutta kerron siitä lisää vähän myöhemmin:). Koska eilinen tuli vietettyä rauhallisissa tunnelmissa, niin tänä aamuna oli ihana herätä pirteänä ja valmistaa aamupalaa. Tuloksena oli aamiasleipä.

Aamiasleipä

Aamiaisleipä on oiva valinta silloin, kun perinteinen muna-pekoni -annos ei kiinnosta. Tätä aamiasleipää saa muunneltua aina sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Ehkä herkullisinta tässä leivässä on se, että kanamunan keltuainen hajoaa leipää leikattaessa ja se leviää koko leivän päälle. Keltuainen toimii täydellisenä kastikkeena leivälle, nam! Toinen suosikkileipäni on uppomunaleipä paremmin tunnettuna eggs benedict.

Aamiaisleipä (yhdelle)

kaksi palaa leipää
emmentaljuustoa
goudaa
tomaattia
pekonia oman mielen mukaan
n. kourallinen pinaattia
kananmuna
suolaa
pippuria


1. Paista pekonit pannulla ja laita ne sivuun odottamaan
2. Levitä leipien päälle oliiviöljyä ja kasaa toisen leivän päälle ensin emmentaljuustoa sitten pekonit ja seuraavaksi tomaatit sekä gouda ja lopuksi toinen leipä. Lisää päälimmäisen leivän päälle goudaa. Paista leipiä uunissa noin 10-15 min 170 asteessa
3. Leipien ollessa uunissa paista kananmuna
4. Kun leivät ovat olleet uunissa tarvittavan ajan, ota ne pois.
5. Lisää päälimmäisen leivän päälle ensin koirallinen pinaattia ja sitten paistettu kananmuna
6. Mausta suolalla ja pippurilla

Nyt sitten odotellaan seuraavaa viikonloppua, jolloin on taas aikaa oikeasti nautiskella aamiaista eikä vain hotkaista sitä naamariin.


2 kommenttia: