sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Paahtopaistileipä

Paahtopaistileivät


Nämä lihaisat ja suorastaan miehiset paahtopaistileivät lähtivät piknikeväiksi. Kyllä, kuulitte oikein. Lähdin kaverini kanssa Helsingin Kaivariin piknikille näin talvisen sunnuntain kunniaksi.

Paahtopaistileipä (kahdelle)

2 siivua leipää leipää
n. 6 siivua paahtopaistia
majoneesia
salaattia
piparjuuritahnaa
suolaa
pippuria

1. Leikkaa kaksi leipäviipaletta ja leikkaa viipaleet vielä puoliksi
2. Voitele kaikki leivän puolikkaat majoneesilla
3. asettele kahden leivän päälle salaattia sekä paahtopaistia (3 siivua/leipä)
4. mausta suolalla ja pippurilla
5. lisää paahtopaistien päälle piparjuuritahnaa oman maun mukaan
6. laita kaksi majoneesilla voideltua leipää kanneksi täytettyjen leipien päällePakkanen oli kyllä sen verran kova, että piknik ei kestänyt kovinkaan kauaa, koska eväät rupesi jäätymään. Onneksi mukana oli sentään lämmintä glögiä, koska ilman sitä reissu olisi jäänyt todella lyhyeksi. Onneksi saatiin kuitenkin paahtopaistileivät syötyä ja glögit juotua, mutta sen jälkeen oli pakko lähteä liikkeellee, jotta ei jäätynyt paikalleen.

Tultiin siihen tulokseen, että ehkä sitä pitää odottaa kevääseen asti kunnes pääsee nauttimaan ihanista eväsretkistä. Jälkkärit jäivät jopa syömättä, mutta kyllä omenaleivos maistui myös tässä kotisohvalla, vaikka siitä tuli ehkä hiukan tuhma olo. Kaikki uudenvuoden lupaukset herkuttelun vähentämisestä haihtui viimeistään nyt tuhkatuuleen. Mutta kyllä sitä saa aina välillä herkutella. Eikö niin?;)

2 kommenttia: