perjantai 19. lokakuuta 2012

Herkullinen pinaattikeitto


Pinaattikeitto

Mä tein eilen lounaaksi pinaattikeittoa ja ällistyin, että se on niin nopea tehdä. Keiton valmistamiseen meni vain noin 20 min! Tämä on kyllä täydellinen lounas, koska sen tekemiseen ei mene ikuisuutta ja se on myös todella hyvää ja juuri sopivasti täyttävää.

Mä oon aina ennen ostanut kaupasta niitä pakastepinaattikeittoja, koska oon ajatellut sen olevan huomattavasti helpompi vaihtoehto sille, että itse rupeaisi väsäämään kyseistä keittoa. Tästä lähtien teen pinaattikeiton kuitenkin ihan itse, koska sen valmistamiseen menee suurin piirtein saman verran aikaa kuin sen kaupasta ostetun jääpalikan sulattamiseen.

Pinaattikeitto (2-3 annosta)

2 rkl voita
3-4 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1 ps pakastepinaattia
Suolaa
Pippuria


1. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita seosta hetki, mutta älä anna sen ruskistua
2. Lisää maito joukkoon ja keitä se kiehuvaksi. Muista sekoittaa koko ajan.
3. Lisää pinaatti ja mausteet ja anna keiton kiehua muutama minuutti

Muistakaa, että pinaattikeiton kruunaa keitetty muna!;) Se tuo myös kivasti lisää protskua tähän annokseen, joten nälkäkin pysyy paremmin poissa.

Kaikki kiitos tästä pinaattikeitosta kuuluu työkaverilleni, joka puhui pinaattikeiton tekemisestä pari päivää sitten töissä! Ties kuinka kauan olisin jatkanut pinaattikeiton ostamista kaupasta ilman häntä!


6 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla:) se on vaan myös niin halpaa se valmiskeitto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä on, mutta onneksi itse tehdylle keitollekkaan ei kerry paljoa hintaa ja siitä saa vielä useamman annoksen!:)

      Poista
  2. Vitsi sitä aina ajattelee, että keiton tekeminen vie niin paljon aikaa. Että just ostaa mielummin vaan kaupasta valmiskeiton, mutta toisaalta itsetehty on aina parempaa – ei haitallisia lisäaineita sun muita ja ainakin onnistuessaan on vaan paljon parempaa ku valmispöperöt. Plus tää vaikuttaa jopa niin helpolta, että mäkin osaisin tehä tän! :D Kiitos Heidi!!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin osaat!;) ja mukana ei todellakaan ole mitään lisäaineita!

      Poista
  3. Hahah, I told you, pinaattikeitto on helppoa ruokaa! ;) Ja noi uusimman postauksen skonssit näyttää käsittämättömän herkullisilta!

    -Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, olet mun muusa sen takia tai suorastaan kaikkien pinaattikeittojen äiti!:D

      Poista