torstai 11. lokakuuta 2012

Brownies


Brownies













Browniesit sopii hetkeen kuin hetkeen ja ne maistuu aina niin pirun hyviltä. Tätäkin päivää piristi, se että kotona odotti pala tätä herkkua.

Browniesin pitää olla aina pikkasen sellanen chunky, joten tämän leivonnaisen kohdalla ei tartte huolehtia siitä, että onko se varmasti ihan kypsä.

Brownies

200 g tummaa suklaata
200 g voita
2 1/2 sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta

1. Ota voi huoneen lämpöön. Sulata suklaa liedellä tai mikrossa
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi
3. Lisää kananmunat yksitellen sekaan
4. Lisää jauhot ja kaakaojauhe parissa eri osassa taikinaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi sulanut suklaa ja sekoita seos tasaiseksi
5. Voitele vuoka (n. 20cm x 30 cm) ja kaada taikina siihen
6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 min


Browniesit on kyllä ihan huippuja ja niistä saa ihan erilaisia lisäämällä taikinan joukkoon pähkinöitä. Mä ajattelin kokeilla pistaasipähkinöitä seuraavalla kerralla.

Mun yksi lempinimi on muuten Brownies. Mä sain sen lukioaikana ihanilta ystäviltäni, koska tykkäsin leipoa niin paljon.. ja etenkin juuri browniseja:).


2 kommenttia:

  1. vihdoinkin brownies-resepti!:) tätä onkin jo odotettu!

    VastaaPoista