maanantai 22. lokakuuta 2012

Vadelma-suklaaskonssit

Vadelma-suklaaskonssit
Kokeilin yhden lempparikokkini, Leila Lindholmin englantilaisia suklaa-vadelmaskonsseja. Hyviä oli, mutta vadelmien sekoittaminen taikinaa oli hiukan hankala homma, koska ne alkoivat sulaa aikamoista vauhtia! Onneksi hommasta selvisi jotenkuten ja skonsseista ei tullut täysin vaaleanpunaisia!:)

Suklaa-vadelmaskonssit (8-10 kpl)

8 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl raakasokeria (itse käytin ihan normaalia)
125 g kylmää voita
1 kananmuna
2 dl maitoa
100g tummaa suklaata
150 g pakastevadelmia

Kananmuna voiteluun
Raesokeria koristeluun


1. Sekoita vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja sokeri kulhossa
2. Kuutioi voi ja nypi se kuiviin aineksiin
3. Vatkaa keskenään kananmuna ja maito. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi
4. Sekoita neste ja suklaapalat kuiviin aineksiin ja kaikki edelleen taikinaksi
5. Kääntele pakastevadelmat joukkoon niin varovasti, etteivät ne  mene rikki
6. Taputtele taikina jauhoitetulla pöydällä noin 3 cm paksuksi levyksi ja paina siitä rengasmuotilla irti pieniä pyöreitä skonsseja (lasi käy muotiksi todella hyvin)
7. Nosta skonssit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja voitele ne vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria
8. Paista skonsseja 250 asteessa noin 10-15 min tai kunnes ne ovat kullankeltaisia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti