tiistai 14. elokuuta 2012

Feta-punajuurisalaatti














Parin viime vuoden aikana olen ihastunut punajuureen aivan täysin. Tai oikeastaan rakastunut, koska sitä voi käyttää aivan kaikessa: leivonnassa, salaateissa sekä tietty lämpimissä ruuissa! En tiedä onko olemassa toista yhtä monipuolista raaka-ainetta.

Tein jonkin aika sitten tällaisen herkullisen feta-punajuurisalaatin, johon tuli myös pinaatinlehtiä sekä pinjansiemeniä. Todella hyvää ja simppeliä.

Feta-punajuurisalaatti (yhdelle)

100g fetaa
2 pientä punajuurta
Kaksi kourallista lehtipinaattia
Pieni kourallinen pinjansiemeniä
1 tl rosmariinia
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä

1. Laita uuni 200 asteeseen
2. Pese punajuuret hyvin ja kuori ne, jos kuoretnäyttää huonoilta
3. Pilko punajuuret suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita punajuuret vuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta rosmariinilla sekä rouhi päälle myös mustapippuria ja suolaa
3. Paahda punajuuret uunissa n. 40 min
4. Huuhtele pinaatit hyvin ja asettele ne lautaselle
5. Paahda pinjansiemeniä pannulla ilman öljyä, niin että niihin tulee kaunis väri
6. Kun punajuuret ovat paahtuneet tarvittavan ajan, ota ne uunista ja anna niiden jäähtyä pari minuuttia.
7. Kaada punajuuret pinaattien päälle ja murenna niiden päälle feta sekä ripottele paahdetut pinjansiemenet annoksen päälle. Nauti!


4 kommenttia:

  1. Pakko testata, vaikuttaa niin herkulta! Ai että tuli nälkä :D I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan!:D Se on myös herkkua vuohenjuustolla!

      Poista
  2. Pinaattia ei tulisi syödä raakana sillä se sisältää paljon nitraattia ja myrkyllistä oksaalihappoa joka sitoo kalsiumia ja estää raudan imeytymistä. Aina kypsennettävä, vähintään ryöpättävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pinaattia ei tulisi syödä raakana. Ohjeessa tarkoitin lehtipinaattia (pahoittelen, että tehnyt sitä tarpeeksi selväksi), jota löytyy ihan kaupan salaattiosastolta. Jos lehtipinaattia ei syö päivittäin suuria määriä, voi sitä syödä raakana. Myös rucola ja punajuuri sisältävät nitraatteja, joten niitäkään ei kannata syödä ihan urakalla, vaan silloin tällöin:).

      Poista