keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Suppilovahveropasta

Syksy on ihanaa aikaa: Silloin pääsee käyttämään ihanan muhkeita neuleita, nauttimaan kirpeän raikkaasta syysilmasta sekä sytyttämään kynttilöitä iltaisin tunnelmaa tuomaan. Ihanaa on myös se, että voi ihan ite kerätä metsästä ruoka-aineksia..Tai ainakin napata sieniä ja marjoja mukaan torilta, jos metsään ei kerkeä.

Mun oli pakko ostaa suppiksia sellasesta pienestä kojusta Ateneumin takaa, koska  hintaa oli vain vaivaiset 2 euroa per litra sateen takia. Sienet oli vielä hyvässä kunnossa, koska olin kerrankin hyvissä ajoin liikkeellä. Jes! Tulin siihen tulokseen, että onni on edulliset suppikset ja niistä tehty herkullinen ja supernopea suppilovahveropasta!:)

suppilovahveropastaSuppilovahveropasta (kahdelle)
1 l suppilovahveroja
1 iso sipuli
2 dl kermaa
Suolaa
Pippuria
Timjamia
Basilanlehtiä
Parmesaania

1. Puhdista sienet ja pilko sipuli
2. Paista sieniä ja sipuleita pannulla niin kauan, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut
3. Lisää kerma sekä mausteet ja annan kastikkeen hautua pari minuuttia
4. Keitä pasta
5. Raasta annoksen päälle parmesaania ja koristele basilikanlehdillä

Tämä oli tällainen todella peruspasta arkipäiviksi, mutta tämän voi viedä seuraavalle tasolle höystämällä tätä esim. valkkarilla tai edes muistamalla raastaa sitä parmesaania pastan päälle;).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti