sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Uppomunaleipä

Inspiroituneena viime viikon sunnuntain aamiaisesta Cafe Rongossa, päätin tehdä herkullisia aamiaisleipiä uppomunalla höystettynä.

Tässä annoksessa yhdistyvät Benediktin munat sekä ainekset, jota löytyi jääkaapista eli hiukan tuli sovellettua.

Koska sunnuntaiaamuisin helppous on avainsana kaikkeen, fuskasin hiukan ja tein hollandaisen sellaiseen valmiskastikkeeseen, mutta eihän se haittaa:).

Koska kaapista ei löytynyt englantilaisia muffinseja, käytin leipää. Itseasiassa leipä on pähkinäleipää, jonka ohje löytyy täältä.

Pekonin korvasin ilmakuivatulla kinkulla ja mun mielestä se sopi tosi hyvin leipään, vaikka ihanan rapeaa pekonia ei voita kyllä mikään!



Uppomunaleipä 

2 viipaletta leipää
1-2 kananmunaa
Hollandaisekastiketta
Rucolaa
Ilmakuivattua kinkkua
Etikkaa
Suolaa
Pippuria
Basilikaa


1. Valmista hollandaise
2. Lämmitä kattilassa vesi kauniisti poreilevaksi (ei voimakkaasti kuplivaksi)
3. Lisää veteen loraus etikkaa
4. Riko muna lasiin. Pyöräytä keitinvettä kauhalla, niin että siihen tulee kunnon pyörre. Kaada muna lasista veteen ja keitä neljä minuuttia.
5. Paahda leivät. Voitele ne ja laita toiselle leivälle kourallinen rucolaa ja 2-3 siivua ilmakuivattua kinkkua ja laita toinen leipäviipale päälle.
6. Kun muna on valmis, nosta se reikäkauhalla leivän päälle ja annostele pari ruokalusikallista hollandaisea päälle. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Koristele annos basilikanlehdillä.

Täydellinen aloitus sunnuntaille!:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti