Sadepäivää piristämään oli väsättävä mustikkarahkapiirakkaa. Nyt syksyllä on kyllä enemmän omenapiirakka-aika, mutta se ei vain oikein iske muhun. Mun tämän syksyn missio onkin oppia pitämään siitä taas, mutta jalat alta vievää kokemusta ei ole vielä tullut kohdalle.
Hyvää mustikkarahkapiirakkaa taas ei voita mikään! Mun mielestä mustikkapiirakassa pitää olla rahkaa tai kermaviiliä, koska ne tuo siihen kivan mehevyyden.
Mustikkarahkapiirakka
Pohja:
150 g margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kanamuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
2 prk rahkaa
2 kanamunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 5 dl mustikoita
1. Vatkaa vaahdoksi huoneenlämpöinen margariini ja sokeri
2. Lisää suola ja kanamuna sokerin ja margariinin joukkoon ja sekoita
3. Lisää joukkoon jauhot ja vesi. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat yhteen.
4. Aseta leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Taikinan voi laittaa hetkeksi pakastimeen, jos se on liian löysän/sulaneen tuntuista ja tarttuu sormiin.
5. Vatkaa keskenään rahka, kanamunat ja sokerit.
6. Ripottele puolet mustikoista taikinan päälle. Kaada rahkatäyte ja ripottele loput mustikat täytteen päälle.
7. Paista mustikkapiirakka 200 asteessa n. 40 min.
Sirottele jäähtyneen mustikkarahkapiirakan päälle tomusokeria.
Näyttää kyllä herkulliselta, nam! :)
VastaaPoista