perjantai 30. elokuuta 2013

Unelmien limelohi

uunilohi

Jos on olemassa jotain ruokia jotka saavuttavat klassikon aseman heti syntyessään, limelohi on juuri sellainen. Limelohi on ihana mutkaton, mutta samalla niin hieno ja äärettömän herkullinen ruoka. Se on täydellinen.

uunilohiMun ja limelohen palava rakkaussuhde alkoi reilu vuosi sitten ja se oli oikeaa tunteiden tykistä heti alusta asti. No alku oli vähän kömpelöä, mutta kaikki muuttui ihanan smoothiksi alkujännityksen jälkeen.

limelohilimelohilimelohi
Limelohi on kuin täydellinen aviomies. Sellainen, joka osaa sytyttää vielä vuosienkin jälkeen ja johon voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Aikamoinen vertaus jostain sellaisesta, jonka kanssa suhde on kestänyt vasta sen reilun vuoden. Mutta eikö sitä sanota, että silloin kuin se kolahtaa niin sen tuntee. No mulle kävi näin - Lohen kanssa! :D


uunilohi

Me kohdattiin ensimmäisen kerran työporukan möksäreissulla toissa kesänä. Samu the master chef oli loihtinut meille herkullisen menun paperille ja työtehtäviä jaettaessa mulle napsahti muun muassa juuri tämä lohi. Olo oli vähän, että ööö wtf ai mun pitäisi tehdä tämä... Tämä oli siis aikaa, jolloin viihdyin enemmän leipomusten parissa ja liha- ja kalaruoat eivät varsinaisesti kuuluneet mun vakioruokarepertuaariin.

No haasteita pelkäämättömänä mimminä olin että "No helkkari - Kyllähän mä saan väännettyä tästä herkullisen ruoan noin 20 nälkäiselle kollegalle" ja niinhän mä teinkin. Samun ohjeistuksella. Siihen väliin kuului kuitenkin muutama epävarmuuden hetki, mutta lopulta kaikki meni lähes täydellisesti.

uunilohi
No tämän limelohen salaisuus on tietty lime, joka antaa ihanan hapokkaan maun ja suola ja pippuri komppaavat sitä tosi mukavasti. Mitään kikkoja tässä ei tarvita, koska tämä on vaan niin hemmetin yksinkertaisen hyvää.

uunilohiLimelohi

lohifilee
pestyjä limejä
suolaa 
pippuria

1. Viipaloi limet ohuiksi siivuiksi
2. Asettele lohifilee voipaperilla vuorattuun uunivuokaan
3. Mausta lohi suolalla ja pippurilla
4. Asettele lohen päälle paljon limesiivuja ja jos limejä jää yli niin purista niiden mehu lohen päälle
5. Paista lohta uunin keskitasolla noin 20-25 min. 175 asteessa (Paistoaika voi vaihdella hiukan fileen paksuuden mukaan)

Toivottavasti tekin hurahdatte tähän superhelppoon limeloheen.

Mahtavaa viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti