maanantai 20. toukokuuta 2013

Marjainen pavlova

Marjainen pavlovaPavlova on jo pitkään ollut sellainen jälkiruoka, jota oon halunnut kokeilla ja nyt oon vihdoinkin saanut tehtyä sitä. Marjainen pavlova on täydellinen kesäjälkiruoka, koska se on ihanan kevyttä, suloisen makeaa ja marjaisaa: se maistuu aivan kesältä!
Marjainen pavlova
Pavlovakakun salaisuus on sen marenkipohjassa. Se on kovaa päältä, mutta ihanan tahmeaa sisältä ja kaiken lisäksi se sulaa ihanasti suuhun! Marja-pavlova on todella makea kakku ja siksi marjat, minttu ja passionhedelmäkastike tuovat siihen kivasti kirpeyttä.

Marjainen pavlova


Marjainen pavlova

Pohja:

4 kananmunan valkuaista
1 1/2 dl sokeria
2 dl tomusokeria
1 tl valkoviinietikkaa
n. 4 tippaa punaista elintarvikeväriä

Koristeluun:

1 prk mascarponea
2,5 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
vadelmia
mansikoita
mintunlehtiä
6 passionhedelmää
1 rkl sitruunamehua
tomusokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi eli vaahdon tulisi pysyä vatkauskulhossa, vaikka kääntäisit kulhon väärinpäin
2. Kääntele tomusokeri, etikka ja elintarvikeväri varovasti mukaan
3. Annostele marenkivaahto leivinpaperilla päällystetylle uunipellille isoksi pyöreäksi kiekoksi
4. Paista pavlovaa kiertoilmauunissa 80 asteessa kolme tuntia
5. Koristele pavlova juuri ennen tarjoilua, koska muuten marenkipohja kerkeää vettyä. Valmista mascarponevaahto. (Ohje löytyy täältä). Koska pavlova on todella makea jälkiruoka, kannattaa mascarponevaahto-ohjeessa oleva tomusokeri jättää pois.
6. Nostele mascarponevaahtoa marenkikiekon päälle ja koristele kakku marjoilla ja mintulla.
7. Kaavi passionhedelmistä sisusta kulhoon ja lisää mukaan sitruunanmehu. Sekoite. Pirskottele kastiketta kakun päälle ja viimeistele kakku tomusokerilla

Marjainen pavlova
Pavlovassa on huippua myös se, että sen päälle voi laittaa lähes mitä tahansa! Mä olen alkanut jo ideoida uusia pavlova-makuja. Mielessä on ollut hiukan syksyisempiä versioita, jotka mun täytyy unohtaa täysin, koska kesä on nyt täällä! 

2 kommenttia: