sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Edinburghin matkan kuvia

Tässä on vähän Edinburghin matkan kuvasaldoa. 


Meidän hotelli sijaitsi melko lähellä kaupungin keskustaa, joten sieltä oli helppo kävellä esim keskustaan. Loman aikana tulikin kulutettua Leith Walkia oikein urakalla. Matkalla pääsi ihailemaan paikallisten asumista ja pieniä city-puutarhoja talojen pihoilla.


Edinburghin rakennukset oli aika harmaita, mutta tosi useassa talossa oli värikäs ovi. Ovia oli niin punaisia, keltaisia, violetteja kuin sinisiä. Ne piristivät kummasti katukuvaa.


Pubeja oli lähes joka kulmalla. Osa oli selkeästi jonkun ketjupaikkoja ja jotkut (yleensä ne vähän nuhjuisemmat) yksityisomistuksessa olevia. Tällaisissa yksityisessä omistuksessa olevissa pubeissa oli paljon enemmän tunnelmaa ja niissä pääsikin todistamaan sitä, että pubit todellakin ovat paikallisten olohuoneita. Mun sydämmen sulattivat vanhat papparaiset, jotka tulivat nauttimaan päivittäiset oluset vanhojen tuttujen kanssa ja puimaan hiukan maailman menoa. Awww, mua alkaa ihan hymyilyttämään, kun vaan ajattelen niitä. :)


Katujen välistä näki aina ihanan vilauksen upeista kukkuloista. Mua harmittaa tosi paljon, että me ei loppujen lopuksi keretty käydä tutustumassa ylämaihin. Olisi ollut aivan huippua hiukan patikoida, vaikka en tiedä mitä siitä olisi edes tullut mun osalta!:D

Skotlannin reissun aikana tuli maisteltua viskien lisäksi myös erilaisia kuivia omenasiidereitä. Tämä kuvassa oleva yksilö ei ollut paikallinen siideri, mutta ihanan raikasta ja omenaista se oli.

Söin matkalla aikamoisen monsterihampparin! Siinä oli ihanan tahmeaa pulled porkia, uppopaistettua sipulia, ihanan tulista jalopenoa ja juustoa, joka jumalaisesti suli kaiken täytteiden päälle.

Rose Street oli pitkä kävelykatu Edinburghin keskustassa. Sen varrelta löytyi niin kauppoja kuin mielenkiintoisia pubeja. Sen ylle oli asennettu lippuja, jotka heiluivat tuulessa ja Edinburghissahan siis tuuli ihan koko ajan!Kun Edinburghin katuja vaelteli, siellä törmäsi mitä mahtipontisempiin rakennuksiin, muistomerkkeihin sun muihin historiallisiin nähtävyyksiin. Sen takia juuri päämäärätön haahuilu ympäri kaupunkia onkin musta paras tapa tutustua Edinburghiin. Tämän haahuilun yhteydessä on tärkeä muistaa pysähtyä myös pubiin.

Pakollinen turistikuva säkkipillinsoittajasta.


Maisemat oli todella henkeäsalpaavia. Vaikka keskusta oli suuri, sen laitamilla luonto otti heti vallan. Upeat kukkulat ja niityt olivat todella hieno vastakohta kaupungin harmaille rakennuksille ja ihmishulinalle.
Lähellä Edinburghin linnaa, Royal Milen varrella sijaitsi ravintola, jossa oli tarjolla yli 3500 erilaista viskiä! Sieltä löytyi jopa creme bruleelta maistuvia viskejä.


Herkullinen viskitapas -lajitelma. 

Toivottavasti kaikilla on ollut huippu viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti