maanantai 3. joulukuuta 2012

Feta-punajuurikeitto

Olen ennenkin vannonut fetan ja punajuuren suorastaan pyhän liiton nimeen ja se ei pettänyt tälläkään kertaa, kun tein feta-punajuurikeittoa. Ihanan pehmeä keitto fetan kanssa on lyömätön yhdistelmä. I love it!

Fetainen punajuurikeitto

Punajuurikeitto (neljälle)

4 isohkoa punajuurta
3 perunaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
loraus öljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1-2 rkl viinietikkaa
200 g ranskankermaa
2 tl timjamia
1 tl rosmariinia
suolaa
pippuria

Päälle:
fetaa murusina

1. Kuori ja pilko punajuuret ja perunat
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli
3. Kuullota sipuleita kuumalla pannulla kunnes ne ovat kullanruskeita.
4. Lisää joukkoon punajuuret ja perunat, ja anna niiden pehmetä hetken
5. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja etikka
6. Keitä noin 30 min tai kunnes punajuuret ja perunat ovat pehmeitä
7. Mausta keitto ja lisää joukkoon ranskankerma
8. Soseuta keitto blenderillä tai sauvasekoittimella
9. Maista keittoa ja lisää mausteita mielesi mukaan, jos tarvitsee
10. Painele haarukalla feta muruiksi ja ripottele sitä keiton päälle


4 kommenttia:

  1. onpa herkullisen näköstä!:)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä, niinkuin kaikki sun ruoat:)) milloin tulee thai-inspiraation tuotoksia?:)

    VastaaPoista