tiistai 25. joulukuuta 2012

Superhelpot toffeekarkit


pehmeät kermakarkit

Tein aivan superhyviä toffeekarkkeja jouluksi ja kaiken lisäksi ne oli helppo tehdä! Niiden tekemiseen ei tartte mitään sokerimittareita, vaan ainoastaan kattilan ja lusikan sekä vesilasin. Näiden karkkien herkullisuuden salaisuus on se, että ne on tehty kermasta, sokerista, siirapista ja voista, joten maku ei vaan voi olla paha! Eihän?:)

Nämä toffeekarkit oli ihan älyttömän helppo tehdä. Niitä ei tartte kuin keittää niin kauan kunnes seos muuttuu paksummaksi ja kullankeltaiseksi. Yksi niksi näiden kohdalla on kuitenkin hyvä tietää: Voit testata, että onko seos valmista, tiputtamalla pienen tipan seosta kylmään vesilasiin. Jos seos jähmettyy vedessä, se on valmista.

Toffeekarkit (n.20 kpl)

2 dl kermaa
2 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl voita

1. Lisää kerma, voi, sokeri ja siirappi kattilaan ja keitä niitä noin 30 min
2. Kun seos sakenee ja muuttuu kullankeltaiseksi, tiputa pieni tippa seosta kylmään vesilasiin. Jos seos jähmettyy lisää voi seokseen ja sekoita hyvin
3. Kaada seos pieniin muotteihin ja sirottele niiden päälle mantelorouhetta tai muita pähkinöitä
4. Anna niiden jäähtyä jääkaapissa noin 10-20 min tai kunnes ne ovat jähmettyneet kunnolla. 


Ihanaa joulunaikaa kaikille! Muistakaa syödä hyvin ja nautiskella vapaista :)

3 kommenttia:

  1. Entäs tuo voi? Sekaan sekin saman tien?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sekin sekaan! Pahoittelen, että olin unohtanut kirjoittaa sen voin tuohon ohjeistukseen! Nyt se löytyy siitä;)

      Poista
  2. Voita lisätään ohjeessa kahteen kertaan... meni pilalle. Lisäsin voin heti, vaikka se lisätään yleensä lopuksi.

    VastaaPoista