maanantai 26. marraskuuta 2012

Jouluiset biscotit

Jouluherkkuja
Jouluherkkuja



JouluherkkujaLomakuvatykityksestä on hyvä vaihtaa joulun fiilistelyyn. Mä olen kyllä sellanen jouluihminen, että joitakin varmaan öklöttää!:D Mä itseasiassa ostin itelleni Fazerin joulukalenterin Helsinki-Vantaalta Thaimaan matkan päätteksi. Kyllä, Heidi 24v. oli hyvinkin innoissaan lentokentän kalenteritarjonnasta ja meinasi jopa haksahtaa ihan tuhottoman kalliiseen kalenteriin, mutta lopulta onneksi järki voitti.

Aloitin viikonloppuna jouluherkkujen teon ja teinkin jouluisia biscotteja, joissa oli valkosuklaata, manteleita ja kuivattuja karpaloita. Rakastan biscotteja ihan hulluna ja ne ovat ihania kahvin kanssa sekä tietty näin joulun aikaan myös glögin. Ne ovat myös aivan mahtava joululahja jollekkin!

Jouluiset biscotit

2 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
130 g valkoista suklaata
1 dl manteleita
1 1/2 kuivattuja karpaloita

Voiteluun:
kananmunan valkuainen

1. Jaa suklaa kahteen osaan ja pilko puolet hienoksi muruksi ja toinen puolisko pikkurillinpään kokoisiksi paloiksi. Lohko myös kokonaiset mantelit puoliksi.
2. Sekoita jauhot, sooda, suola ja hieno valkosuklaa
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kuivat aineet
4. Nostele taikinan sekaan isoimmat suklaapalat, karpalot ja mantelit
5. Muotoile pellille kaksi pitkoa (voit käyttää vehnäjauhoja apuna) ja voitele ne valkuaisella. Yritä tehdä pitkoista mahdollisimman kapeita, koska ne leviävät uunissa.
6. Paista 175 asteisessa uunissa ensin 20-25 min, jonka jälkeen ota pitkot jäähtymään. Kun pitkot ovat hiukan jäähtyneet, pilko ne noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Käännä biscotit kyljelleen ja laita ne uuniin uudestaan noin 10 minuutiksi.


2 kommenttia: