sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Edinburghin matkan kuvia

Tässä on vähän Edinburghin matkan kuvasaldoa. 


Meidän hotelli sijaitsi melko lähellä kaupungin keskustaa, joten sieltä oli helppo kävellä esim keskustaan. Loman aikana tulikin kulutettua Leith Walkia oikein urakalla. Matkalla pääsi ihailemaan paikallisten asumista ja pieniä city-puutarhoja talojen pihoilla.


Edinburghin rakennukset oli aika harmaita, mutta tosi useassa talossa oli värikäs ovi. Ovia oli niin punaisia, keltaisia, violetteja kuin sinisiä. Ne piristivät kummasti katukuvaa.


Pubeja oli lähes joka kulmalla. Osa oli selkeästi jonkun ketjupaikkoja ja jotkut (yleensä ne vähän nuhjuisemmat) yksityisomistuksessa olevia. Tällaisissa yksityisessä omistuksessa olevissa pubeissa oli paljon enemmän tunnelmaa ja niissä pääsikin todistamaan sitä, että pubit todellakin ovat paikallisten olohuoneita. Mun sydämmen sulattivat vanhat papparaiset, jotka tulivat nauttimaan päivittäiset oluset vanhojen tuttujen kanssa ja puimaan hiukan maailman menoa. Awww, mua alkaa ihan hymyilyttämään, kun vaan ajattelen niitä. :)


Katujen välistä näki aina ihanan vilauksen upeista kukkuloista. Mua harmittaa tosi paljon, että me ei loppujen lopuksi keretty käydä tutustumassa ylämaihin. Olisi ollut aivan huippua hiukan patikoida, vaikka en tiedä mitä siitä olisi edes tullut mun osalta!:D

Skotlannin reissun aikana tuli maisteltua viskien lisäksi myös erilaisia kuivia omenasiidereitä. Tämä kuvassa oleva yksilö ei ollut paikallinen siideri, mutta ihanan raikasta ja omenaista se oli.

Söin matkalla aikamoisen monsterihampparin! Siinä oli ihanan tahmeaa pulled porkia, uppopaistettua sipulia, ihanan tulista jalopenoa ja juustoa, joka jumalaisesti suli kaiken täytteiden päälle.

Rose Street oli pitkä kävelykatu Edinburghin keskustassa. Sen varrelta löytyi niin kauppoja kuin mielenkiintoisia pubeja. Sen ylle oli asennettu lippuja, jotka heiluivat tuulessa ja Edinburghissahan siis tuuli ihan koko ajan!



Kun Edinburghin katuja vaelteli, siellä törmäsi mitä mahtipontisempiin rakennuksiin, muistomerkkeihin sun muihin historiallisiin nähtävyyksiin. Sen takia juuri päämäärätön haahuilu ympäri kaupunkia onkin musta paras tapa tutustua Edinburghiin. Tämän haahuilun yhteydessä on tärkeä muistaa pysähtyä myös pubiin.

Pakollinen turistikuva säkkipillinsoittajasta.






Maisemat oli todella henkeäsalpaavia. Vaikka keskusta oli suuri, sen laitamilla luonto otti heti vallan. Upeat kukkulat ja niityt olivat todella hieno vastakohta kaupungin harmaille rakennuksille ja ihmishulinalle.




Lähellä Edinburghin linnaa, Royal Milen varrella sijaitsi ravintola, jossa oli tarjolla yli 3500 erilaista viskiä! Sieltä löytyi jopa creme bruleelta maistuvia viskejä.


Herkullinen viskitapas -lajitelma. 

Toivottavasti kaikilla on ollut huippu viikonloppu!

lauantai 18. toukokuuta 2013

Sitruuna-basilikadrinkki

Sitruuna-basilikadrinkki

Mä tosiaan sain opinnäytetyöni valmiiksi tällä viikolla ja sitähän piti juhlistaa jotenkin. Tiistaina, kun saavuin kotiin kypsyysnäytteestä ja palauttamasta opparia, mä päätin tehdä sitruuna-basilikadrinkejä! Mä en ole koskaan ollut mikään kova drinkkien tekijä, mutta lisääntynyt auringonpaiste on saanut ihmeitä aikaan - sekä myös Pinterest, joka on täynnä mitä kauniimpia kuvia erilaisista juomista. I'm so addicted!:)

Sitruuna-basilikadrinkki
Mun lempidrinkki on mojito ja tässä drinkissä onkin aika paljon samaa kuin siinä. Sitruuna-basilikadrinkki

Sitruuna-basilikadrinkki (kahdelle tai neljälle)

5-6 sitruunaa
1,5 dl ruokokidesokeria
2,5 dl vettä
1,5-2 dl rommia
tuoretta basilikaa
paljon jäitä
vettä

1. Mittaa pannulle sokeri ja vesi. Lisää mukaan myös iso kourallinen basilikanlehtiä
2. Sekoita niin kauan kunnes sokeri on täysin sulanut nesteeseen.
3. Purista sitruunoista mehu
4. Sekoita keskenään yhdessä isossa kannussa sitruunamehu, sokeriseos, rommi, jäät ja iso loraus vettä (maistele aina välissä, että milloin seos on mieleisesi). Voit myös jakaa nesteet kahteen hiukan pienempään kannuun.
5. Koristele sitruunaviipaleilla ja tuoreella basilikalla

Oli aivan täydellistä istua takapihalla ja siemailla tätä sitruuna-basilikadrinkkiä tietäen, että oppari on nyt kasassa ja siihen ei tarvitse enää uhrata viikonloppuja tai arki-iltoja! Jihaa!



torstai 16. toukokuuta 2013

Edinburghin ravintolat: Loch Fyne

Loch Fyne EdinburghYksi parhaimmista ruokakokemuksistani Edinburghin matkalla oli Loch Fynn -ravintola. Tämä ravintola sijaitsi aivan rannassa ja sieltä sain aivan mielettömiä kalaruokia. Ravintolan puitteet, auringonlasku ja hyvä viini saivat mut napsimaan kuvia ihan tosissaan, joten tässä on ensimmäinen satsi kuvia Edinburghin matkalta.


Me saavuttiin Loch Fyne -ravintolalle juuri silloin, kun aurinko alkoi vajoamaan horisonttiin. Tämä paikka oli todella kaunis. Koko ranta oli kauniin karu ja vastarannalla nousivat vuoret ylväänä. 

Veneet olivat hiukan kellallaan laskuveden takia. Tämä satama-allas oli todella symppis!

Loch Fyne Edinburgh
Loch Fyne EdinburghLoch Fynen ruokalista oli täynnä toinen toistaan ihanemman kuuloisia ruokia!

Loch Fyne EdinburghRavintola oli täynnä ihania yksityiskohtia, jotka loivat sinne todella viihtyisän ilmapiirin.

Loch Fyne Edinburgh

Loch Fyne Edinburgh

Loch Fyne Edinburgh

Ostereita
Maistoin elämäni ensimmäistä kertaa ostereita. Täytyy sanoa, että yllätyin, kuinka maukkaita ne olivat - varsinkin, kun päälle laittoi chili-korianterimurskaa ja pari tippaa tabascoa, nam! 

kalalautanen
Ostereiden jälkeen me otettiin vielä oikeat alkupalat. Jokainen otti vähän erilaisen alkupalan, jotta pystyttiin maistelemaan toisiltamme erilaisia ruokia. Yksi alkupaloista oli suussa sulavaa lohta.

Loch Fyne Edinburgh
Friteerattuja jättikatkarapuja - oli muuten ihanan tuoreita!

katkarapucoctail
Herkullinen katkarapucoctail.

Makrillialkupala

Mä otin makrillia.

Olen suuri makrillin ystävä. Pienenä halusin aina, että äiti ostaa mulle pippurimakrilliakaupasta, koska se oli mun suurinta herkkua. Tästä syystä päädyinkin ottamaan makrillia, joka tarjoiltiin suloisesta purkista. Ulkonäöltään alkupala ei ollut ehkä se houkuttelevin, mutta hyvää se oli!:)

merenelävälautanen
Pääruoaksi otin aivan herkullisen merenelävälautasen, jossa oli uusia perunoita ja haudutettua pinaattia. Lautaselta löytyi simpukoita, lohta, ahventa, katkatapuja ja kampasimpukoita - täydellistä! Uudet perunat maistuivat aivan mahtavalta. En malta odottaa sitä, että niitä saa täältä Suomesta taas hyvään hintaan.

merenelävälautanen
Pääruoan jälkeen mun oli pakko käydä ulkona ottamassa vähän kuvia, koska siellä oli niin upean näköistä!

laskuvesi
Joku näissä veneissä vetosi muhun. Mulla oli omat mielikuvaleikit siitä, kuinka paikalliset kalastajat tuovat päivän saaliinsa ravintolaan.

laskuvesi

laskuvesi

laskuvesi

Sitruuna-vadelmaposset
Pitihän tämä upea illallinen kruunata vielä jälkiruoalla. Otin brittiläisen sitruunavanukkaan, jossa oli vadelmaa. Mukana tuli myös vadelmamacaron ja tuoreita vadelmia. Tämä oli täydellisen raikas lopetus upealle aterialle!

majakka rannassa
Upeaa maisemaa täytyi ihailla vielä hetki ennen taksiin hyppäämistä. Tämä oli kyllä kaikin puolin taivaallinen ruokakokemus! Loch Fyne -ravintolaan voisin mennä uudestaan!


keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kotona taas!


Edinburghin matka on nyt takana ja aivan huippu reissu olikin kyseessä! Voisin lähteä Skotlantiin vielä uudemman kerran, koska sen verran paljon tutkittavaa jäi. Pahoittelen, että blogi on pysynyt hiljaisena näin pitkään, vaikka kotiuduin matkalta jo perjantai yönä. Syy hiljaisuuteen oli opparin teon viimeinen rutistus. Se myös oli viimeinen rutistus, koska nyt se on palautettu ja kypsyysnäyte tehty!

Täytyy sanoa, että olen hyvin huojentunut siitä, että sain työn valmiiksi. Se oli uuvuttanut mut aivan täysin. Nyt se on kutenkin valmis ja olo on niin kevyt, että voisin lähteä lentoon!

Nyt voin nauttia hyvällä omallatunnolla vapaa-ajasta, jota on huomattavasti enemmän kuin ennen - nyt on taas aikaa leipoa ja laittaa ruokaa sekä ennen kaikkea panostaa tähän blogiin! Mulla onkin aikamoinen lista eri ruokia ja juomia, joita haluan valmistaa eli luvassa on paljon ruoka-aiheisia postauksia sekä tietty niitä matkakuvia!

Ihanaa iltaa kaikille! :)


lauantai 4. toukokuuta 2013

I'm off to Edinburgh!

Tämä muikkeli lähtee nyt hyvin ansaitulle lomalle Edinburghiin! Viime ilta ja yö meni koulu- sekä duunijuttuja viimeistellessä ja tämä aamu paniikkipakatessa. Nyt odotan sitä hetkeä, kun pääsen juomaan lasin kuohuvaa lentokentällä, koska siitä alkaa virallisesti loma! Woop!


Peace out sisters!

torstai 2. toukokuuta 2013

Blogihaaste

Chic is the new punk

Skorpionin keittiössä -blogin takana hääräävä JenniKaroliina haastoi mut kertomaan itsestäni hiukan, joten nyt on luvassa vähän infoa siitä, minkälainen pimatsu tämän blogin takana on! Are you ready? ;)


Viisi asiaa, jota tarvitset päivittäin: 

iPhonen (Wääk, mun iPhone joutui virolaisten rosvojen käsiin tiistai yönä ja nyt mulla on varapuhelin käytössä)
kahvia
bepanthenia
piilarit
kellon


Viisi kirjaa, jota suosittelet: 

Kotipettajattaren romaani
Ylpeys ja ennakkoluulo
Rosvokuningas
Järki ja tunteet
The Great Gatsby (Kultahattu)

Viisi materialistista lahjatoivetta: 




Kitchen Aidin yleiskone
Design House Stocholmin Carrie pyöräkori
Arne Jacobsen Design letters -kupit
Muuto pippurimylly ja suola-astia
Marc Jacobsin Too hot to handle -lompakko

Viisi paikkaa, jossa haluat käydä: 

Kroatia
Portugali
Vietnam
Israel
Meksiko

Pariisilainen kahvila

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:

Kärsimätön
Iloinen
Haaveilija
Stressaaja
Hömppä

Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa muille:

Life begis out of your comfort zone
Make mistakes
Live your dream
Do more what makes you happy
Be the type of person you want to meet

Mä haluan laittaa tämän haasteen eteenpäin viidelle inspiroivalle muikkelille:

Huumorinkukka
Destination Unfamiliar
Coco sweet dreams
Kalastajan vaimo
Yours Sincerely

Kuvat ovat parin vuoden takaiselta Pariisin reissulta.