maanantai 10. joulukuuta 2012

Avokadopasta

Jokaisen suomalaisen huulilla on tällä hetkellä (ja on ollut jo tovin) avokadopasta. Se on levinnyt kulovalkean tavoin keittokirjasta sosiaaliseen mediaan ja sieltä kauppojen juustohyllyille ja nyt kaikkien huulilla onkin se pecorino-juusto.

Vihdoin minäkin marssin kauppaan ostamaan avokadopastan ainekset ja kokeilin tätä kulttimaineen saanutta annosta, joka on Alexander Gullichsenin käsialaa.

Ainesten löytäminen oli helppoa, koska juusto-osastolla pecorino-juusto oli nostettu esiin ja sen kohdalla oli maininta Helsingin Sanomien artikkelista, jossa oli avokadopastan resepti. Ainoastaan lehtipersilja jäi uupumaan ostoskorista.

Avocadopasta
 Avokadopasta (neljälle)

1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (itse laitoin kokonaisen)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa (Tätä en löytänyt, joten jätin sen pois kokonaan)
30 g (n. 1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (n. 1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia


Kastike kannattaa valmistaa suoraan tarjoilukulhoon. 

1. Pilko valkosipuli ja chili hienoksi ja laita ne kulhoon. 
2. Purista limetin mehu mukaan. 
3. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. 
4. Hienonna yrtit ja raasta juustot 
5. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste kulhoon
6. Sekoita kastike ja maista. Lisää suolaa ja pippuria, jos sinusta kastike tarvitsee sitä.
7. Keitä spagetti al dente 
8. Ota talteen noin desi keitinvettä ennen kuin valutat pastan lävikössä
9. Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen sekaan.
10. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.


Ja hyvää on! Hypetys ei ole turhaa.

1 kommentti: