Mun yksi lempijälkiruoista on suklaakohokas. Sen sisältä valuva lämmin suklaalaavaa saa sellaisen hurmoksen aikaan, ettei ole mitään rajaa.
Tein tätä ihanuutta vihdoinkin tänä viikonloppuna. Mun on pitänyt tehdä tätä jo joulusta asti, koska löysin silloin Tarjoustalosta tai jostain vastaavasta halpahallista maailman söpöimmät leivosvuoat. Muistan ajatelleeni tuolloin, että nämä ovat täydelliset suklaakohokkaille tai tulivuorikakuille, kuten minä näitä rakkauden ilmentymiä kutsun.
Nämä ovat suoraan jostain supersöpöstä leikkimökistä, jossa on täydellinen miniatyyrikeittiö! Mutta ei siitä sen enempää...Mulla on nimittäin ihan auttamaton fiksaatio astioihin sekä muihin kippoihin ja voisinkin jauhaa niistä vaikka kuinka paljon! Nyt kuitenkin takaisin syntisen herkullisiin suklaakohokkaisiin.
Suklaakohokas (kahdelle)
60g tummaa suklaata
60 g suolatonta voita
2 kananmunaa
2 keltuaista
2/3 dl ruokokidesokeria
3 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
Vuokien voiteluun ja jauhottamiseen:
Voita
Tomusokeria
Koristeluun:
Tomusokeria
Tuoreita marjoja
1. Voitele kaksi vuokaa voilla ja jauhota ne tomusokerilla
2. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa
3. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen kokonaiset kananmunat
4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
5. Lisää suklaa-voiseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti
6. Nostele jauhot ja suola mukaan seokseen varovasti
7. Annostele taikina kahteen vuokaan niin, että vuoan yläreunaan jää noin 1 cm tyhjää tilaa. Päällystä vuoat elmukelmulla ja laita ne jääkaappiin noin 3-4 tunniksi. (Jos et malta odottaa, voit laittaa vuoat heti uuniin)
8. Paista kohokkaita uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
9. Tarjoile kohokkaat joko suoraan paistovuoista tai käännä ne lautaselle. Koristele tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla.
NAM! Pakko kokeilla ;) I
VastaaPoistaKiitos tästä ohjeesta! Mun luotto suklaakirja hävis tänä aamuna ja sisko tahtoo just näitä illaksi kun juhlitaan hänen synttäreitään, ja meinas jo tulla paniikki! Kiitos, että pelastit mut jo alkavalta katastrofilta!! :)
VastaaPoistaTuo on suklaafondant, ei kohokas.
VastaaPoista