Juuresranskalaiset kuuluvat mun vakiolisukkeisiin. Ne on äärettömän helppo valmistaa ja ne sopii niin liha- kuin kalaruoan kaveriksi. Kaiken lisäksi juurekset ovat pirun edullisia, joten nämä juuresranskalaiset ovat oikeaa budjettiruokaa! Lompakko kiittää - kerrankin!;)
Juuresranskalaisiin voi hyödyntää ihan mitä tahansa juureksia. Itse olen ihastunut porkkana, lanttu ja punajuuri yhdistelmään. Bataatti ja palsternakkakin sopivat tähän täydellisesti. Heitän mukaan välillä myös sipulilohkoja ja valkosipulinkynsiä, jos kyseessä on lisuke jollekin ruoalle. Jos aikomuksena on tehdä selkeää finger foodia, niin silloin sipulit kannattaa jättää ihan suosiolla pois.
Juuresranskalaiset (kahdelle nälkäiselle)
3 punajuurta
1/4 -1/2 lanttua
4 porkkanaa
suolaa
oliiviöljyä
rosmariinia
pippuria
1. Kuori ja pilko juurekset
2. Laita juurekset isoon kulhoon ja lorauta päälle runsaasti oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Sekoita mausteet tasaisesti juureksien päälle
3. Laita juurekset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista niitä uunissa 200 asteessa noin puolisen tuntia, kunnes juurekset ovat saaneet väriä pintaan ja muuttuneet hiukan rapsakoiksi
Voilà! Näin helposti valmistuu juuresranskalaiset, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan! Juuresranskalaisia on muuten tosi kiva dippailla majoneesiin! Majoneesin makua voi vielä tuunata esim. wasabilla, niin pääsee yhdistämään perisuomalaisia juureksia sekä Japanilaista wasabia! Tämä on sitä huikeeta fuusiokeittiötä! ;)
näyttääpäs hyvältä, täytyy kokeilla itekkin :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! Nämä sopivat niin monen eri ruoan kanssa, että ei mitään rajaa;)
PoistaEikä, just sanoin Markukselle, että haluun tehä niitä Heidin juuresjuttuja joku päivä, ja nyt varmasti teen! ;> t.Laura
VastaaPoista