sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pulled pork aka revittyä possua

Pulled pork
Ahkeran oppariviikonlopun lomassa sain tehtyä jo pitkään haaveilemaani Pulled porkia eli revittyä possua! Tästä ihanuudesta olin unelmoinut jo ikuisuuden ja olin hyvin iloinen, että pääsin vihdoin tekemään sitä. Ja siitä tuli muuten hyvää - täydellisen mehevää ja maukasta. 

Pulled pork
Revityn possun teko on kyllä maailman helpointa, mutta se vie aikaa - yli kuusi tuntia tarkalleen, mutta sen vaan sanon, että se kannattaa. Vertailin eri reseptejä tovin ja lopulta päädyin perinteiseen Amerikkalaiseen reseptiin cokiksella maustettuun revittyyn possuun.

Pulled pork

Tähän ruokaan tarvitsee ainoastaan kolme raaka-ainetta: possua, cokista ja BBQ-kastiketta. Jos haluaa lihaan vähän potkua, niin mukaan voi lisätä tujauksen jos toisenkin chilikastiketta (itse käytin Poppamiehen Buffalo Wing tulista Naga Jolokia).

Pulled pork

Pulled pork eli revitty possu (neljälle)

n. 1 kg possun ribsejä tai jotain muuta ruhon osaa
yksi tölkki cokista
1 purkki BBQ-kastiketta
chilikastiketta
suolaa

1. Leikkaa ribseistä sellaisia paloja, että ne mahtuvat hyvin kasariin
2. Kaada ribsien päälle cokis ja melkein koko BBQ-kastike ja laita kasarin kansi päälle
3. Laita kasari uuniin 100 asteeseen kuudeksi tunniksi
4. Ota kasari pois uunista ja anna lihojen hiukan jäähtyä. Irrota lihasta luut
5. Siivilöi liemi pois
6. Revi possun pieniksi paloiksi ja kaada mukaan liemeä sen verran, että liha on mehevää ja kosteaa. Lisää tässä vaiheessa myös suolaa ja loput BBQ-kastikkeesta. Sekoita hyvin
7. Laita revitty possu vielä uuniin noin puoleksi tunniksi hautumaan ja maustumaan
8. Tarjoile itsetehtyjen hampurilaisten, coleslawn, punasipulin ja maustekurkkujen kanssa


Suosittelen kaikkia kokeilemaan tätä, koska tämä on mutkatonta ruokaa, joka valmistuu lähes itsestään! 

Olen niin iloinen, että vihdoin sain tehtyä tätä. Jotain hyötyä oli siis siitäkin, että joutui istumaan koko viikonlopun himassa opparin parissa. Toivottavasti ahkeruus palkitaan ja valmistun kesän alussa tradenomiksi vihdoinkin. Sitten kyllä korkkaan samppanjapullon ja juhlistan koulun loppumista oikein kunnolla!;)


4 kommenttia:

  1. Nami minkä näköstä. Pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,kannattaa ehdottomasti kokeilla! helppoa kuin mikä ;)

      Poista
  2. nam nam. herkullisen näköistä!!

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä! Näin tälleen nälkäisenä on oikeen kiva lueskella näitä sun postauksias, helpottaa hirveesti :D Täytyy varmaan kokeilla tätä, jopa minä voisin onnistua tän valmistamisessa :P

    VastaaPoista