Tässä inkiväärilohessa on parasta pinnalle tarttunut tahmainen soija-inkivääri-valkosipuli-kalakastikemöhnä. Nam! Jos on yhtään itämaisenruoan tai edes inkiväärin ja soijan ystävä (Huomaa, että nyt ei puhuta siitä soijasta, mistä Kristoffer Taxfree puhuu) niin kannattaa kokeilla.
Inkiväärilohi
n. 1 kg lohifileetä
1 dl soijaa
3 rkl raastettua inkivääriä
2 hienoksi silputtua valkosipulinkynttä
0,5 dl kalakastiketta
0,5 dl ruokokidesokeria
yhden limetin mehu
Päälle:
1 dl silputtua korianteria
0,5 dl kevätsipulin vartta silputtuna
puolikas chili viipaloituna
1. Sekoita soija, inkivääri, valkosipuli, kalakastike, sokeri ja limetin mehu keskenään
2. Nypi lohesta ruodot ja laita se isoon kannelliseen kulhoon tai muovipussiin ja kaada kastike mukaan. Hieroa kastiketta kalan pinnalle tasaisesti. Laita lohifile jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi
3. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla. Asettele lohi vuokaan ja kaada kastiketta sen päälle. Vaihtoehtoisesti voit paistaa lohen pannulla tai grillissä ja keittää marinadista kastikkeen.
4. Paista lohta uunissa noin 30 min riipuen, kuinka paksu möhkäle on kyseessä.
5. Kun kala on tullut uunista, heitä sen päälle korianteri- ja kevätsipulisilppu sekä viipaloitu chili
Tarjoile riisin tai nuudelin kanssa.
Tämäpä näyttää herkulliselta ja kokeilemisen arvoiselta ohjeelta! :)
VastaaPoistakiva kuulla!:)
PoistaAPUA, tää lähtee asap kokeiluun! Kuulostaa ja näyttää aika mielettömän hyvältä ;) I
VastaaPoistaJee, go Ira!
PoistaTestaan heti, vaikuttaa herkulliselta
VastaaPoistaTää on herkullista. Nyt teen jo kolmatta kertaa. Kiitos huikean hyvästä reseptistä.
VastaaPoista