perjantai 29. maaliskuuta 2013

Ihanan tahmea inkiväärilohi

inkiväärilohi
Tein viime viikonloppuna inkiväärilohta, jonka mainitsinkin myös edellisessä postauksessani, jossa kerroin herkullisesta Kungfu Girl -viinistä. Halusin valmistaa lohta hiukan uudella tavalla ja inspiraation inkivääriloheen sain Pinterestin puolelta, jonne aika usein jumitun pinnailemaan herkullisia ruokakuvia ja muita kauniita kuvia.

inkiväärilohi
Tässä inkiväärilohessa on parasta pinnalle tarttunut tahmainen soija-inkivääri-valkosipuli-kalakastikemöhnä. Nam! Jos on yhtään itämaisenruoan tai edes inkiväärin ja soijan ystävä (Huomaa, että nyt ei puhuta siitä soijasta, mistä Kristoffer Taxfree puhuu) niin kannattaa kokeilla. 


inkiväärilohi












Inkiväärilohi

n. 1 kg lohifileetä
1 dl soijaa
3 rkl raastettua inkivääriä
2 hienoksi silputtua valkosipulinkynttä
0,5 dl kalakastiketta
0,5 dl ruokokidesokeria
yhden limetin mehu

Päälle:

1 dl silputtua korianteria
0,5 dl kevätsipulin vartta silputtuna
puolikas chili viipaloituna

1. Sekoita soija, inkivääri, valkosipuli, kalakastike, sokeri ja limetin mehu keskenään
2. Nypi lohesta ruodot ja laita se isoon kannelliseen kulhoon tai muovipussiin ja kaada kastike mukaan. Hieroa kastiketta kalan pinnalle tasaisesti. Laita lohifile jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi
3. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla. Asettele lohi vuokaan ja kaada kastiketta sen päälle. Vaihtoehtoisesti voit paistaa lohen pannulla tai grillissä ja keittää marinadista kastikkeen.
4. Paista lohta uunissa noin 30 min riipuen, kuinka paksu möhkäle on kyseessä.
5. Kun kala on tullut uunista, heitä sen päälle korianteri- ja kevätsipulisilppu sekä viipaloitu chili

Tarjoile riisin tai nuudelin kanssa.


6 kommenttia:

  1. Tämäpä näyttää herkulliselta ja kokeilemisen arvoiselta ohjeelta! :)

    VastaaPoista
  2. APUA, tää lähtee asap kokeiluun! Kuulostaa ja näyttää aika mielettömän hyvältä ;) I

    VastaaPoista
  3. Testaan heti, vaikuttaa herkulliselta

    VastaaPoista
  4. Tää on herkullista. Nyt teen jo kolmatta kertaa. Kiitos huikean hyvästä reseptistä.

    VastaaPoista