Itse tehdyt laskiaispullat on ihan parhautta, koska silloin pulla on pehmeää ja kerma tuoretta toisinkuin kaupan yksilöissä. Itse tehtyjen laskiaispullien hyvä puoli on myös se, että täytteitä saa laittaa niin paljon kun haluaa. Mä syön laskiaispullan aina tuplatäytteillä eli sekä vadelmahillolla että mantelimassalla. Kerman mä lasken vakiokalustoon:).
Pullataikina (n. 12 pullaa)
2,5 maitoa
0,5 pkt hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
100 g voisulaa
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
kananmuna voiteluun
raesokeria koristeluun
Väliin:
kermavaahtoa
vadelmahilloa
mantelimassaa
1. Sulata voi
2. Lämmitä maito käden lämpöiseksi. Murenna sen sekaan hiiva ja sekoita neste tasaiseksi
3. Lisää maidon ja hiivan joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita hyvin
4. Lisää jauhoista noin 3/4 osaa pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten
5. Lisää joukkoon sulatettu voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinasta tasainen
6. Anna taikinan kohota noin 40-45 min
7. Pyöritä taikinasta 12 pientä pullaa ja anna niiden kohota pellillä vielä 10 min
8. Voitele pullat kananmunalla ja koristele sokerilla
9. Paista pullia 200 asteessa noin 15 min tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.
10. Kun pullat ovat jäähtyneet, halkaise ne ja iske väliin täytteitä mielesi mukaan
Laskiaispullien vaikein osuus on niiden syöminen! Mä onnistun aina ylitäyttämään ne, joten tuloksena on se, että ihanan herkutteluhetken jälkeen rinnuksilta löytyy aina yllätyksiä. How nice is that? :)
Uuh ja aah, ihanaa, somelaine pulla, Karimin sanoja lainatakseni. Mun laskiaispullaa kuuluu ehottomasti mustaherukkahillo eikä missää nimesä mantelimassa :D Mutta mun rojektin takia neki jäi nyt välliin :/ Yhtä ei viiti tehä ja jos tekkee usiamma ni sen tietää mite siinä käy...
VastaaPoistaJoo, en halua edes laskea, kuinka monta mä olen vetänyt jo napaan:D
PoistaTuo laskiaispullan syöminen on kyllä haasteellista :D Varsinkin jos pinnalla on vielä tomusokeria, joka tahrii niin helposti kaikki paikat.
VastaaPoistaJoo, se tomusokeri vaikeuttaa hommaa huomattavasti. Sitä löytyy aina niin naamasta kuin muualtakin :D sen takia mä suosiolla käytin raesokeria, jotta olisi edes yksi paha vähemmän ;)
PoistaLiityn niin tohon sun tuplatäyte juttuun! Miten voikin olla ettei kaupoista eikä kahviloista saa mistään vaan aina täytyy valita, tosi vääryys!
VastaaPoistaNo niin on!:D Pitäisi olla vapaus valita kummatkin täytteet sinne pullan väliin ;)
VastaaPoista