sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Chili Con Carne

Chili con carne

chili con carne
Koska kyseessä on Super Bowl -viikonloppu, niin pitihän sitä tehdä oikein periamerikkalaista ruokaa eli chili con carnea ja maissileipää. Ei sillä, että olisin mikään suurempi jefufani, mutta kaikki tällaiset tapahtumat, jotka saavat ihmiset kokoontumaan yhteen (ja syömään) on niin mun juttu.

Mä muutun myös kovan luokan lätkäfaniksi aina MM-kisojen aikaan. Kaikki "oikeat" fanit voivat nyt heittää herjauksia, mutta ne ei mua liikauta. Hyvä ruoka, kalja sekä urheilu on sellainen combo, joka iskee muhun, kuten ihanainen Sanni on ehkä huomannut!:D Voisin lähteä katsomaan matsejakin ihan niiden kahden ensimmäisen voimalla!

chili con carne
chili con carne
En ollut aikaisemmin tehnyt chili con carnea (mutta syönyt sitä lukemattomia kertoja), joten lähdin lähestymään aihetta puolueettomasti vertailemalla eri reseptejä. Päädyin Jamie Oliverin sekä tämän toisen reseptin risteytykseen, koska ystävämme Jamie ei voi mennä vikaan ja perinteinen etelävaltioiden resepti on hyvä olla rinnalla just in case tuomassa sitä paljon kaivattua autenttisuutta.


Chili Con Carne (4-6 henkilölle)

400 g jauhelihaa
iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 jalopeno
1 punainen chili
1 suippopaprika
2 porkkanaa
1000 g tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
1 prk kidney papuja
2 tl cayannepippuria
2 tl savustettua paprikajauhetta tai ihan normaalia paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl kanelia
1 tl oreganoa
suolaa
pippuria

oliiviöljyä paistamiseen

Päälle:
korianteria
cheddaria raastettuna (itse käytin nuorta, 3 kk kypsytettyä englantilaista yksilöä ja se toimi täydellisesti!)

Tarjoile joko riisin, perunan tai esim. totrillojen ja hodarien kanssa.

1. Pilko pieneksi sipuli, valkosipuli, jalopeno, chili ja porkkana. Paprikan voit jättää hiukan isommiksi paloiksi
2. Kuullota isossa kasarissa sipulit ja porkkanat. Lisää mukaan jauheliha ja ruskista se
3. Lisää joukkoon jalopeno, chili ja paprika sekä tomaattimurska, tomaattipyree ja pavut
4. Mausta seos
5. Anna chili con carnen hautua miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia sekoittaen sitä aina välillä
6. Tarjoite chili con carne esimerkiksi riisin kanssa. Koristele annos cheddarilla ja korianterilla


Maissileivän ohje syntyi myös vertailemalla useita eri reseptejä.

Maissileipä (6- 8 palaa)

5 dl maissijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 kananmunaa
4 dl maitoa
1/2 dl oliiviöljyä

1. Sekoita kuivat keskenään
2. Sekoita kananmunat, maito ja öljy
3. Lisää munaseos kuiviin aineisiin ja sekoita
4. Kaada seos voideltuun vuokaan
5. Paista leipää 175 asteessa noin 40 min tai kunnes maissileipä on saanut kullanruskean värin


Jos kaikki Chili con carne ei mene yhdelle kerralla, niin iske pari annosta pakkaseen. Joku ihana laiska päivä voit napata sieltä valmiin annoksen potematta huonoa omaatuntoa!

Aivan mahtavaa sunnuntaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti