Nämä vaniljaleivokset olivat rakkautta ensisilmäyksellä. Lempeä vaniljakiisseli sekä hiukan suolainen voitaikinapohja sopivat täydellisesti yhteen.
Vaniljaleivos eli Pastel de Nata (12 kpl)
400 g voitaikinaa
3 keltuaista
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1/2 vaniljatanko
2 rkl perunajauhoja
1. Ota voitaikina sulamaan pöydälle.
2. Erottele munan keltuaiset valkuaisista. Sekoita kattilassa keltuaiset, kerma, maito, sokeri ja perunajauhot.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaiverra sen sisus kattillaan muiden aineiden sekaan.
4. Kiehauta seos samalla koko ajan sekoittaen. Kun vaniljakastike on muttunut paksummaksi ota kattila liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä.
5. Muotoile voitaikinasta pitkula ja jaa se 12 osaan. Pyörittele osista palloja ja kauli ne ympyränmuotoisiksi (n. 10 cm halkaisijaltaan)
6. Asettele ympyränmuotoiset taikinapalat muffinssivuokien koloihin, niin että koko kuppiosa on vuorattu taikinalla. Kaada taikinan päälle vaniljakastiketta
7. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 min
Tarjoile vaniljaleivokset tomusokerin sekä kanelin kanssa.
Wow! Kuulostaa & näyttää herkulliselta! Täytyy kokeilla! :)
VastaaPoistaJoo, kannattaa kokeilla!:)
PoistaUuh ja aah, että ossaa olla herrrrkullisen näköne, tätä voisin kyllä kokkeilla!!
VastaaPoistaSulla o Heidi mukavan näköne blogi, vielä ku lissäisit sen tagipiliven tuoho reunaan, ku oot kuitenki tunnisteita käyttäny, ni se helepottas surffailua!
Kiitos!:) Hyvä, että muistutit siitä tagipilvestä. Nyt vihdoin muistin lisätä kiitos sinun!:) Pitää käydä noita tageja vielä ajan kanssa läpi..
PoistaJess, hienua, mää nimittäin eksyin tänne googlen kautti ku ettiin kreikkalaisia ruokia... ja blogi oli niiii mukavan näköne, että liityin heti lukijaksi.
VastaaPoistaSulla o kyllä valokuvvaus hanskasa, kertakaikkise uppeita kuvia, Thaimaan kuvista tuli iha kylymät värreet :D Saapiko sunt linkittää, ni löyvän tänne vastaki??
Hahah, kiitos paljon!:) Ja tottakai saat linkittää ;)
Poista