keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kotona taas!


Edinburghin matka on nyt takana ja aivan huippu reissu olikin kyseessä! Voisin lähteä Skotlantiin vielä uudemman kerran, koska sen verran paljon tutkittavaa jäi. Pahoittelen, että blogi on pysynyt hiljaisena näin pitkään, vaikka kotiuduin matkalta jo perjantai yönä. Syy hiljaisuuteen oli opparin teon viimeinen rutistus. Se myös oli viimeinen rutistus, koska nyt se on palautettu ja kypsyysnäyte tehty!

Täytyy sanoa, että olen hyvin huojentunut siitä, että sain työn valmiiksi. Se oli uuvuttanut mut aivan täysin. Nyt se on kutenkin valmis ja olo on niin kevyt, että voisin lähteä lentoon!

Nyt voin nauttia hyvällä omallatunnolla vapaa-ajasta, jota on huomattavasti enemmän kuin ennen - nyt on taas aikaa leipoa ja laittaa ruokaa sekä ennen kaikkea panostaa tähän blogiin! Mulla onkin aikamoinen lista eri ruokia ja juomia, joita haluan valmistaa eli luvassa on paljon ruoka-aiheisia postauksia sekä tietty niitä matkakuvia!

Ihanaa iltaa kaikille! :)


lauantai 4. toukokuuta 2013

I'm off to Edinburgh!

Tämä muikkeli lähtee nyt hyvin ansaitulle lomalle Edinburghiin! Viime ilta ja yö meni koulu- sekä duunijuttuja viimeistellessä ja tämä aamu paniikkipakatessa. Nyt odotan sitä hetkeä, kun pääsen juomaan lasin kuohuvaa lentokentällä, koska siitä alkaa virallisesti loma! Woop!


Peace out sisters!

torstai 2. toukokuuta 2013

Blogihaaste

Chic is the new punk

Skorpionin keittiössä -blogin takana hääräävä JenniKaroliina haastoi mut kertomaan itsestäni hiukan, joten nyt on luvassa vähän infoa siitä, minkälainen pimatsu tämän blogin takana on! Are you ready? ;)


Viisi asiaa, jota tarvitset päivittäin: 

iPhonen (Wääk, mun iPhone joutui virolaisten rosvojen käsiin tiistai yönä ja nyt mulla on varapuhelin käytössä)
kahvia
bepanthenia
piilarit
kellon


Viisi kirjaa, jota suosittelet: 

Kotipettajattaren romaani
Ylpeys ja ennakkoluulo
Rosvokuningas
Järki ja tunteet
The Great Gatsby (Kultahattu)

Viisi materialistista lahjatoivetta: 




Kitchen Aidin yleiskone
Design House Stocholmin Carrie pyöräkori
Arne Jacobsen Design letters -kupit
Muuto pippurimylly ja suola-astia
Marc Jacobsin Too hot to handle -lompakko

Viisi paikkaa, jossa haluat käydä: 

Kroatia
Portugali
Vietnam
Israel
Meksiko

Pariisilainen kahvila

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:

Kärsimätön
Iloinen
Haaveilija
Stressaaja
Hömppä

Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa muille:

Life begis out of your comfort zone
Make mistakes
Live your dream
Do more what makes you happy
Be the type of person you want to meet

Mä haluan laittaa tämän haasteen eteenpäin viidelle inspiroivalle muikkelille:

Huumorinkukka
Destination Unfamiliar
Coco sweet dreams
Kalastajan vaimo
Yours Sincerely

Kuvat ovat parin vuoden takaiselta Pariisin reissulta.

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Mehevät sitruunamuffinssit

mehevät sitruunamuffinssit
Perjantai-iltana mulle iski aivan kamala makeanhimo, joten äidin kaapin antimista piti väsätä jotain herkkua. Päädyin sitruunamufiinsseihin ja onneksi päädyinkin! Nämä sitruunamuffinssit olivat ihanan meheviä ja niin yksinkertaisia valmistaa! Sitruunaa lukuunottamatta näihin tuli vain sellaisia aineksia, jotka yleensä aina löytyvät kaapista. 

Itselläni ei sitruuna ollut käytettävissä, muttä äitillä sattui olemaan kuivatettua sitruunajauhoa. Pitää varmaan hommata itsekkin tätä samaista sitruunajauhoa omaankin kaappiin, koska sen verran kätevä juttu oli!

mehevät sitruunamuffinssit

Sitruunamuffinssit (n.12 isoa muffinssia)

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sitruunan raastettu kuori
3 rkl sitruunan mehua
1 dl maitoa

1. Vaahdota margariini ja sokeri
2. Lisää mukaan munat
3. Sekoita kuivat aineet ja sitruunan kuori keskenään
4. Lisää margariini-sokerivaahtoon vuorotellen maidon ja sitruunamehun kanssa
5. Annostele taikina muffinssivuokiin
6. Paista 200 asteessa noin 15-20 min

Näihin sitruunamuffinseihin sopii todella hyvin joku rahkatäyte! Tee silloin niin, että annostele vuokaan noin lusikallinen taikinaa, jonka jälkeen lisää esim. sitruunarahkaa noin ruokalusikallisen verran ja sen jälkeen lisää vielä lusikallinen tai useampi taikinaa.

Viikonloppu on sujunut ihanan leppoisissa tunnelmissa tehden vielä pieniä muutoksia oppariin sekä nauttien perheen seurasta täällä Porvoossa. Ihanaa, että ensi viikolla on vappu ja lähtö Edinburghiin!  Pitää yrittää saada duunihommat ja oppari sellaiseen vaiheeseen alkuviikosta, että loppuviikosta voi vaan fiilistellä tulevaa matkaa ja tietty miettiä, että mitä sitä ottaa mukaan matkalle!:)

Oon muuten maailman huonoin pakkaaja, joten tulen roudaamaan varmaan tälläkin kertaa paljon kaikkea ylimääräistä mukaan matkalle...

Ihanaa sunnuntaita kaikille!:)

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Mun tähtihetki

Tähtihetki

Musta on ihan pikkiriikkinen juttu uusimmassa Cosmossa! Se käsittelee mun työtä ja sitä, kuinka olen uskaltanut tarttua mulle entuudestaan tuntemattomiin työtehtäviin ja sitä kautta oppinu ihan pirusti.

Olisittepa nähneet mut aamulla, kun kirmasin työpaikan rappusia alas postilaatikoiden luo etsimään tätä tuoretta lehteä niin, että Converset vaan suti. Kuvitelkaapa sen päälle vielä sekopäinen hymy ja pieni naurunhörähdys, kun sain lehden vihdoinkin käsiini. Hihii, meikäpoika on päässyt lehteen. Nyt voin ruksata yhden asian pois mun bucket listilta!


tiistai 23. huhtikuuta 2013

Herkullinen lohiceviche

Tein lohicevichea synttäreilleni, joista on näkynyt kuvia täällä bloginkin puolella jo varmaan enemmän kuin tarpeeksi;).

Ceviche on mulle aika uusi tuttavuus. Olen ollut tietoinen tämän ruoan olemassaolosta jo pitkään, mutta en vain ollut päässyt maistamaan sitä missään. Tämä kuitenkin muuttui, kun olin jonkin aikaa sitten Helsinki Food Companyn tiloissa kokkailemassa ja yksi ruokalajeista oli lohiceviche. Nyt olen suorastaa ceviche-fani! 

Lohiceviche
Pienenä knoppitietona näin tiistai-iltaan, että ceviche on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva limetillä raakakypsytettävä kalaruoka
Lohiceviche on tosi kiva myös sen puolesta, että sen voi tarjota söpösti pienistä kipoista, joista se on helppo syödä, vaikka ihan seisaalteenkin. Tämä sopii siis erilaisiin juhliin. Itse tarjoilin cevichen muffinssivuoissa, jotka nappasin mukaan Bake and party -liikkeestä


Lohiceviche (10-12 henkilölle)

500-600g lohifileetä
1 mango 
1 ruukku hienonnettua ruohosipulia 
1 ruukku hienonnettua korianteria 

Marinadi: 

1-2 limetin mehu 
1 rkl oliiviöljyä 
1 tl sokeria 
0,5-1 tl suolaa 
1 punainen chilipalko hienonnettuna ilman siemeniä
mustapippuria 

1. Leikkaa lohifilee ja mango pieniksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Lisää mukaan hienonnettu ruohosipuli ja korianteri
2. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele se muiden ainesten joukkoon
3. Anna cevichen tekeytyä noin 20-30 minuuttia
4. Tarjoile lohiceviche sellaisenaan tai esim. tortillalastujen kanssa.

Sitkeä flunssa on nyt vihdoinkin selätetty ja normaaliin arkirytmiin päästy. Tänään oli tarkoitus mennä salille, mutta duunipäivän jälkeen oli aikamoinen väsymys, joten homma vähän jäi. Väsymys johtuu siitä, etten saanut aamulla aamukahvia, koska kahvinkeitin sanoi itsensä irti! Voiko olla brutaalimpaa aikaa mennä rikki kuin aamu?? Tämän takia meni aamurutiinit aivan sekaisin ja aamu ei alkanut iloisissa merkeissä. Mä tosiaan tarvitsen aamukahvin toimiakseni. Nyt pitää alkaa vertailla eri kahvinkeittimiä ja löytää se itselle passelein vaihtoehto.


torstai 18. huhtikuuta 2013

Vuohenjuusto-granaattiomenalevite

Mun synttäripippaloissa oli tarjolla vuohenjuusto-granaattiomenalevitettä, jonka tarjoilin ruiskeksien kanssa. Ohjeen sain Helsinki Food Companyn tiloissa järjestetystä ruoka-illasta.

Vuohenjuusto-granaattiomenalevite


Mä hiukan muokkasin alkuperäistä reseptiä - Alkuperäisessä ohjeessa tehtiin granaattiomenavinaigrette, jota pirskotellaan vuohenjuuston päälle. Mä päätin sekoittaa kaikki muut vinaigreten ainekset paitsi itse granaattiomenan siemenet vuohenjuuston kanssa ihan vaan sen takia, että näitä suolaisia suupaloja olisi helpompi syödä ja jotta alla oleva keksi ei vettyisi niin nopeasti.

Granaattiomenavinaigrette sopii varmaan täydellisesti vuohenjuustosalaattiin. Täytyy muistaa kokeilla!

Vuohenjuusto-granaattiomenalevite
Omasta mielestäni tämä vuohenjuusto-granaattiomenalevite on todella herkullista! Granaattiomenat tuovat tähän kivan yllätysmomentin ja ne tuntuu myös tosi hauskoilta suussa. Nämä ovat täydellisiä kevään ja kesän juhliin ja sopivat varmasti täydelliseksi suolapalaksi kuplivan kanssa ;)

Vuohenjuusto-granaattiomenalevite


Vuohenjuusto-granaattiomenalevite (Tästä riittää monelle)

200 g vuohenjuustoa
granaattiomena
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
ripaus suolaa, sokeria ja pippuria

Tarjoile ohuiden ruiskeksien kanssa.

1. Pilko vuohenjuusto pieniksi paloiksi ja laita se kulhoon
2. Lisää joukkoon oliiviöljy, balsamico, suola, sokeri ja pippuri
3. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi
4. Purista granaattiomenasta siemenet erilliselle lautaselle (Älä heitä herkullista mehua pois, vaan kaada se lasiin ja nauti)
5. Annostele vuohenjuustotahnaa ruiskeksien päälle ja ripottele päälle granaattiomenan siemeniä