Joulupyhien tuoma kinkkupöho oli kasvanut sen verran suureksi, että tänään oli saatava jotain hiukan freshimpää ja perus joulupöperöistä poikkeavaa ruokaa. Tuloksena oli kreikkalaistyyppiset wrapit. Mikään ei vie kinkku- ja laatikkoähkyä paremmin pois kuin kreikkalainen ruoka. Nam!
Kreikkalaiset wrapit (4-6 kappaletta)
Kana
n. 450 g marinoimatonta kanaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 sipulia
suolaa
pippuria
chilirouhetta tai tuoretta chiliä
Täytteet
avokado
1 iso tomaatti
kurkkua
chiliä
punasipulia
1/2 pkt fetaa
salaattia
Tsatsiki
kurkkua
valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa
loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1 rkl sitruunan mehua
n. 2dl kreikkalaista jogurttia
1. Valmista tsatsiki: Raasta kurkkua noin 10 cm pala ja valuta raasteesta ylimääräinen vesi siivilän avulla
2. Laita kurkkuraaste tarjoiluastiaan ja lisää sinne myös hienonnettu valkosipuli, hunaja, loraus oliiviöljyä, sitruunan mehu sekä pippuri ja suola. Sekoita tsatsiki tasaiseksi. Maista tsatsikia ja mausta tarvittaessa lisää. Jätä tsatsiki maustumaan
3. Viipaloi avokado, kurkku, feta, punasipuli sekä chili. Revi salaatinlehdet sopivan kokoisiksi paloiksi
4. Hienonna valkosipuli ja viipaloi sipuli. Kuullota niitä hetki pannulla ja lisää sitten mukaan myös kanat
5. Kun kanat ovat kypsiä, mausta ne chilillä, suolalla ja pippurilla.
6. Lämmitä tortillat joko uunissa tai mikrossa, jos haluat niiden olevan hiukan lämpimiä tarjoiltaessa
7. Sitten vaan kasaamaan täytteitä tortillan väliin ja muista laittaa herkullista tsatsikia raikkaaksi kastikkeeksi.
P.S. Muista hillitä itseäsi, jotta ainaista tortilla/wrappi dilemmaa ei pääse syntymään. Eli sitä, että tortillaa ei saa enää taiteltua taskun muotoon järjettömän täytekasan takia. Meikkikselle kävi näin toisen wrapin kohdalla. No aina ei voi voittaa. Voimme ainakin todeta, että joulu ei vienyt ruokahalua mukanaan ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti