torstai 6. joulukuuta 2012

Paraisten piparit

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Meillä on ollut tänään piparien teko päivä. Se on ollut meidän perheen perinne niin kauan kuin muistan. Äiti tekee ison satsin piparitaikinaa jo paria päivää ennen itsenäisyyspäivää ja itsenäisyyspäivän aamuna me ruvetaan tekemään pipareita porukalla oikein hikipaja tyyliin:).

pipari ohje

pipari ohje

pipari ohje

pipari ohje
Tässä tulee maailman paras piparkakku ohje. Äippä on tehnyt piparitaikinaa tämän ohjeen mukaan jo vuosia ja mikään muu ei kelpaakkaan meille enää. Nämä piparit ovat suussa sulavia ja niin on myös piparitaikina..sitä tulee nimittäin syötyä myös jonkin verran!  

Paraisten piparit (noin neljä pellillistä)

1 kkp eli kahvikupillinen siirappia
250g sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssia
250g voita
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1/2 kg vehnäjauhoja
2 tl soodaa

1. Vaahdota sokeri ja voi vaahdoksi
2. Kiehauta siirappi ja kaneli, inkivääri sekä pomeranssi. Anna seoksen jäähtyä.
3. Vatkaa joukkoon munat
4. Lisää joukkoon jauhot, sooda ja suola
5. Anna taikinan maustua viileässä ainakin vuorokauden yli.
6. Paista piparit 200-225 asteessa noin 5-7 min


Nämä Paraisten piparit ovat maailman parhaita, mutta niiden leipominen on välillä vähän kinkkistä varsinkin taikinan lämmetessä. Taikinan "jämät" kannattaakin laittaa jääkaappiin välillä viilentymään, jotta niiden kaulitseminen on helpompaa. Näitä pipareita kannattaa ehdottomasti kokeilla. Lupaan, ettet tule pettymään!

1 kommentti:

  1. Oi nam! Piparit on niin hyviä ja kuuluu ehdottomasti jouluun!

    VastaaPoista