keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Mini Tarte Tatin


Sain toissa viikonloppuna äidiltäni kasan omenoita ja niille piti keksiä hyvä käyttötapa - Tuloksena oli ranskalainen omenapiirakka eli tarte tatin tai oikeastaan monta sen miniversiota.

Suolaisen voitaikinan ja makean täytteen yhdistelmä kuulosti erittäin hyvältä, vaikka omenapiirat eivät yleensä ole makuuni. "Riski" kannatti ottaa, koska mini tarte tatinit olivat herkullisia.

Pannulla paistettu omenaseos on voitaikinan alla piilossa.

Tarte tatin

 Mini Tarte Tatin (10 kpl)

3 rkl voita
0,75 dl sokeria
3 isohkoa omenaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
8 sulaa voitaikinalevyä

1. Pilko omenat pienehköiksi paloiksi
2. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri
3. Lisää mukaan omenan palat ja anna niiden saada hiukan väriä
4. Annostele omenaseosta muffinsivuoan koloihin
5. Leikkaa sulaneesta voitaikinalevystä ympyränmuotoisia paloja ympyrämuotilla tai lasilla. Aseta palat omenaseoksien päälle (muotoile voitaikinan jämäpaloista 2 ympyränmuotoista lättyä ja asettele ne jäljellä olevien omenaseoksien päälle)
6. Paista leivoksia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 min tai kunnes ne ovat saaneet kultaisen värin
7. Kippaa valmiit leivokset muffinivuoasta leikkuulaudalle niin, että ne ovat ylösalaisin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti