maanantai 11. elokuuta 2014

Banoffee-jäätelö: Kevyt ja syntisen hyvä banaanijäätelö


Yllä oleva kuvaa kertoo kaiken. Meitsillä on kesäinen addiktio ja se ei ole mikä tahansa addiktio. Se on banofeen eli banaanijäätelön puhdas himo. Se ei muuten ole mikään huono himo, koska se on terveellistä! God bless! Eli tätä herkkua saa kauhoa menemään vaikka kuinka - varsinkin, jos tätä verrataan yhteen Magnumiin (sekin on kyllä aika syntisen hyvää...)


banaanijäätelö

Parasta tässä banaanijäätelössä on se, että siihen ei tarvitse mitään muuta kuin banaania. Tuore banaani pitää vain kuoria, pilkkoa paloiksi ja laittaa jäätymään pakkaseen. Simple as that!
Kun banaanipalat ovat jäätyneet, pyöräytä ne tasaiseksi soseeksi blenderillä tai sauvasekoittimella ja laita banaanisose pakkaseen taas hetkeksi jähmettymään.

Tietty banaanit voi vetää heti soseeksi ja laittaa sitten jäätymään pakkaseen. Mun mielestä siitä tulee kuitenkin kuohkeampaa, kun jäätyneet banaanit pyöräyttää soseeksi.

banaanijäätelö

Kaksi banaania riittää hyvin kahdelle henkilölle. Kahden banskun banofee uppoaa myös melko helposti myös yhdelle henkilölle. Nimimerkillä kokemusta on.

Jos haluat viedä banaanijäätelön nextille levelille, lisää mukaan maapähkinävoita oman maun mukaan. Itse laitan kahden banaanin kanssa yleensä reilun ruokalusikallisen tätä jumalten nektaria. Se on ihan älyhyvää!

Annoksen voi kruunata paahtamalla päälle manteleita. Jos haluaa, että jäde on entistäkin terveellisempää (siis suorastaan terveysruokaa), heitä mukaan myös vähän kaakaonibsejä.

Pakko tehdä tällaisia terveellisiä valintoja kaiken muun herkuttelun välissä, jottei muuttuisi ihan sotanorsuksi. Tämä on kuitenkin sellanen terveellinen herkku, joka tuntuu silti syntisen epäterveelliseltä eli makeannälkä lähtee kuin ohjus.

2 kommenttia:

  1. Voiko muka olla hyvää? ;) Ehkä tämänkin herkkuperseen olisi syytä kokeilla tätä reseptiä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää! ;) Suosin "kevytversioita" ainoastaan, jos ne oikeasti maistuu hyvältä ja ei ole täynnä keinotekoisia aineita :)

      Poista