sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Avokado-halloumisalaatti

Torstaina oli duunipaikan pikkujoulut. En tiedä teistä, mutta ainakin mulle tollasten juhlien jälkeinen päivä on vähän rankka. Niin rankka, että rasvainen pizza kuulostaa ehkäpä maailman parhaalta asialta. Mä sain taisteltua kuitenkin tätä pizzahimoa vastaan hienosti ja päädyin syömään paketin halloumia (ei pizzahimoa nujerreta selleriä nakertamalla - you know) halloumisalaatin muodossa. Tietty tämä salaatti oli höystetty terveellisillä ainesosilla eli kyseessä oli aikamoinen erävoitto krapulapäiväksi.

krapulapäivän ruokaa

Tämä terveellinen halloumisalaatti oli täydellinen uhrilahja mun kropalle, jotta sain hyvitettyä edellisillan humputtelut. Toivottavasti se tepsi, koska ainakin salaatti oli ihan pirun hyvää ja sitä tulen kyllä tekemään tulevaisuudessakin!

krapularuokaa

Tämä salaatti on pakattu täyteen hyvää. Avocado antaa hyviä rasvoja, granaattiomena ja viikunat antioksidantteja ja pinaatti K-vitamiinia, foolihappoa, kaliumia, magnesiumia, seleeniä sekä A-, C- ja B6-vitamiinia. Jotta homma ei menisi aivan liian terveelliseksi, mukana on myös sitä paketti halloumia. 

krapularuokaa
Avokado-halloumisalaatti (yhdelle)

Kaksi kourallista lehtipinaattia
Kypsä avokado
puolikas granaattiomena
2 viikunaa
Paketti halloumia

1. Pese lehtipinaatit huolellisesti ja levitä ne lautaselle
2. Halkaise avokado ja viipaloi se
3. Pese viikunat ja halkaise ne
4. Halkaise granaattiomena ja jaa puolikas neljään sektoriin. Purista siemenet ja mehu kulhoon, josta sitten annostelet siemeniä salaatin päälle. Älä heitä mehua hukkaan, koska se on oikea terveyspommi!
5. Paista halloumi kuumalla pannulla, niin että siihen tulee kauniit paistojäljet
6. Asettele halloumi lautaselle ja siitä vaan nauttimaan.

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana viikonloppu! Itse olin Porvoossa vanhempien luona hemmoteltava ja samalla näin rakkaita ystäviä.

1 kommentti:

  1. Hei,
    Aivan ihana blogi ja tuntuu, että voisin kokeilla kaikkia reseptejäsi!
    Kiitos!

    VastaaPoista