Mun ja peston intohimoinen suhde alkoi loppukesän pihajuhlissa vuosia sitten. Näissä pihajuhlissa rakas Saara tarjosi tätä ihanuutta pestopastan muodossa. Muistan vieläkin sen tuoksun ja sen makuelämyksen, kun haarukoin pastaa suuhuni eittäin suurella antaumuksella. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Vieläkin peston tuoksu saa mulla kylmät väreet kulkemaan pitkin selkä piitä. Pesto on niin mun intohimo!
Pesto on muuten aivan supernopea tehdä ja se on myös todella helppoa! Kuka tahansa voi olla oikea gurmeekokki peston avulla! Jos kaapista ei löydy sauvasekoitinta, blenderi tai morttelikin käyvät tähän hommaan mainiosti. Peston teon morttelilla voi ottaa ihan urheilusta. Ainakin melkein!;)
Pesto (noin neljälle)
1-2 valkosipulinkynttä
2 ruukkua basilikaa
0,5 dl pinjansiemeniä
1 dl parmesania
reilusti hyvää oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1. Paahda pinjansiemeniä kevyesti pannulla (niin, että niistä tulee kauniin kullanruskeista)
2. Laita korkeaan kulhoon pinjansiemenet, valkosipuli, basilika, parmesan ja iso loraus öljyä
3. Surauta sauvasekottimella ainekset tasaiseksi tahnaksi
4. Maista pestoa ja lisää siihen suolaa ja pippuria makusi mukaan
Täydellisiä makuhetkiä peston parissa!
Täällä ilmottautuu toinen suuri peston ystävä, kiitos siis reseptistä :)
VastaaPoista