tiistai 23. huhtikuuta 2013

Herkullinen lohiceviche

Tein lohicevichea synttäreilleni, joista on näkynyt kuvia täällä bloginkin puolella jo varmaan enemmän kuin tarpeeksi;).

Ceviche on mulle aika uusi tuttavuus. Olen ollut tietoinen tämän ruoan olemassaolosta jo pitkään, mutta en vain ollut päässyt maistamaan sitä missään. Tämä kuitenkin muuttui, kun olin jonkin aikaa sitten Helsinki Food Companyn tiloissa kokkailemassa ja yksi ruokalajeista oli lohiceviche. Nyt olen suorastaa ceviche-fani! 

Lohiceviche
Pienenä knoppitietona näin tiistai-iltaan, että ceviche on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva limetillä raakakypsytettävä kalaruoka
Lohiceviche on tosi kiva myös sen puolesta, että sen voi tarjota söpösti pienistä kipoista, joista se on helppo syödä, vaikka ihan seisaalteenkin. Tämä sopii siis erilaisiin juhliin. Itse tarjoilin cevichen muffinssivuoissa, jotka nappasin mukaan Bake and party -liikkeestä


Lohiceviche (10-12 henkilölle)

500-600g lohifileetä
1 mango 
1 ruukku hienonnettua ruohosipulia 
1 ruukku hienonnettua korianteria 

Marinadi: 

1-2 limetin mehu 
1 rkl oliiviöljyä 
1 tl sokeria 
0,5-1 tl suolaa 
1 punainen chilipalko hienonnettuna ilman siemeniä
mustapippuria 

1. Leikkaa lohifilee ja mango pieniksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Lisää mukaan hienonnettu ruohosipuli ja korianteri
2. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele se muiden ainesten joukkoon
3. Anna cevichen tekeytyä noin 20-30 minuuttia
4. Tarjoile lohiceviche sellaisenaan tai esim. tortillalastujen kanssa.

Sitkeä flunssa on nyt vihdoinkin selätetty ja normaaliin arkirytmiin päästy. Tänään oli tarkoitus mennä salille, mutta duunipäivän jälkeen oli aikamoinen väsymys, joten homma vähän jäi. Väsymys johtuu siitä, etten saanut aamulla aamukahvia, koska kahvinkeitin sanoi itsensä irti! Voiko olla brutaalimpaa aikaa mennä rikki kuin aamu?? Tämän takia meni aamurutiinit aivan sekaisin ja aamu ei alkanut iloisissa merkeissä. Mä tosiaan tarvitsen aamukahvin toimiakseni. Nyt pitää alkaa vertailla eri kahvinkeittimiä ja löytää se itselle passelein vaihtoehto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti